Weekend plin de infracțiuni rutiere pe șoselele din județul Vaslui

În noaptea de 02/03 martie, ora 00:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier  fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Bârlad, din județul Vaslui, au oprit în trafic un autovehicul înmatriculat în județul Galați al cărui conducător, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Bârlad, se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

**

Tot în aceeași noapte, la ora 00:55, polițiști rutieri din cadrul Biroului Rutier Vaslui aflați în serviciu pe linia controlului și supravegherii traficului rutier pe raza localității Codăești, din comuna Codăești, județul Vaslui, au oprit și testat alcoolscopic un bărbat de 23 de ani, din comuna Ciortești, județul Iași care conducea pe drumul județean DJ 246 un autoturism înmatriculat în județul Iași. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind ulterior condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice.

***

Un echipaj de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier a depistat în data de 03 martie, în jurul orei 02.00, pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Bârlad un conducător auto ce prezenta halenă alcoolică. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul de 19 ani, din Bârlad, fiind condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice.

 În cazul celor trei bărbați au fost întocmite dosare de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal.

*** *

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Nisipăriei din Vaslui,  județul Vaslui, au depistat în trafic, la data de 03 martie a.c., ora 15:45,  un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat în vârstă de 18 ani, din Vaslui. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu figurează în bazele de date ca având eliberat permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

*** **

În aceeași zi, la orele 19.00, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Murgeni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Bursuci, comuna Epureni, județul Vaslui, au depistat în trafic, un autoturism înmatriculat în municipiul București, condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din București. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu figurează în bazele de date ca având eliberat permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cazul celor doi bărbați au fost întocmite dosare de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 1 din Codul Penal.