Luptă contra-cronometru: 23 de misiuni, în 24 de ore

În ultimele 24 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 23 misiuni, astfel:

  1. Misiuni de acordare a asistenţei medicale
  • 18 intervenții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

      2.Misiuni de prevenire şi stingere a incendiilor

  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 12.25, a Detașamentului de Pompieri Vaslui. Militarii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă proprietate, în localitatea Muntenii de Jos, comuna Muntenii de Jos, judeţul Vaslui. La ajungerea pompierilor militari, incendiul se manifesta generalizat, la o încăpere şi acoperişul acesteia. Urmare a incendiului au ars aproximativ 50 metri pătraţi de acoperiş din ţiglă pe astereală de lemn, tavanul, mobilier divers, actele de identitate ale unui minor şi diverse textile. A fost salvată locuinţa compusă din cinci camere, cu bunurile aferente din aceasta. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul sau scânteile căzute din soba fără acumulare de căldură. În urma acestui eveniment, nu au fost persoane rănite.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 13.24, a Secţiei de Pompieri Huşi. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs în municipiul Huşi. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta pe aproximativ 60 metri pătraţi de vegetaţie uscată, cu posibilitatea propagării la pădurea din imediata apropiere. Urmare a incendiului au ars aproximativ 60 metri pătraţi de vegetaţie uscată. Au fost salvate culturile agricole şi viţă de vie, din imediata apropiere a focarului de incendiu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 13.52, a Detașamentului de Pompieri Vaslui. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje, în localitatea Bouşori, comuna Soleşti, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără la depozitul de furaje, cu pericol de propagare la vecinătăţi. În incendiu au ars 120 baloţi de lucernă. Au fost salvate vecinătăţile constituite din case, culturi agricole. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 15.46, a Punctului de lucru Ivăneşti, din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs în localitatea Armăşoaia, comuna Pungeşti, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta, cu flacără, la peste 5 hectare de vegetaţie uscată, cu posibilitatea propagării la pădurea din imediata apropiere şi casele din vale. Au ars peste 5 hectare de vegetaţie uscată. Au fost salvate pădurea şi casele care se aflau la mai puţin de 50 metri faţă de zona incendiată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 18.16, a Detașamentului de Pompieri Bârlad. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs în localitatea 1 Decembrie, comuna Banca, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta, cu flacără, pe aproximativ 1 hectar de vegetaţie uscată, cu posibilitatea propagării la culturile agricole din zonă. A ars aproximativ 1 hectar de vegetaţie uscată şi au fost salvate culturile agricole din imediata apropiere a zonei incendiate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.