Tânăr din Albești, hoț de bunuri din mașini

Biroului de Investigații Criminale Vaslui au probat activitatea infracțională a unui tânăr, în vârstă de 18 ani, din comuna Albești, bănuit de comiterea a 15 infracțiuni de furt din autoturisme.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că în perioada iulie- noiembrie, pe timp de noapte, tânărul a sustras acumulatori auto și alte bunuri, din autoturisme parcate pe raza municipiului Vaslui. După săvârșirea faptelor acesta a valorificat bunurile, iar sumele obținute le-a cheltuit. Prejudiciul estimat prin comiterea faptelor este de aproximativ 2250 lei.

Tânărul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și urmează să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Poliția recomandă

Sfătuim pe deţinătorii de autoturisme să-şi monteze sisteme de alarmă ca primă barieră de stopare a intenţiilor celor certaţi cu legea. Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismele în locuri vizibile şi bine iluminate, încuiaţi portierele chiar dacă lipsiţi de la autoturism pentru o scurtă perioadă de timp şi, nu în ultimul rând, nu lăsaţi în interiorul maşinii bunuri de valoare, de la genţi şi acte de identitate la aparate electronice, radio – casetofoane, dispozitive GPS şi de detectare a aparatelor radar.

De asemenea, apelăm la spiritul cetăţenesc al tuturor şi vă sfătuim să sesizaţi de urgenţă Poliţia ori de câte ori observaţi că, în preajma unui autovehicul, indiferent de locul unde este parcat, sunt persoane necunoscute, care nu au ce căuta în zonă în mod normal şi care studiază atent maşina. Încercaţi să reţineţi cât mai multe detalii referitoare la persoanele respective – aspect, înfăţişare, înălţime, vârsta aproximativă, hainele cu care sunt îmbrăcate, direcţia de deplasare, marca, numărul şi culoarea mijlocului de transport pe care îl folosesc – informaţiile pe care le transmiteţi fiind de mare ajutor poliţiştilor în eventualitatea producerii unui incident.

Aşadar, stimaţi deţinători de autovehicule, acordaţi atenţia cuvenită modului în care vă preocupaţi de siguranţa autovehiculului al cărui proprietar sunteţi, eforturile dumneavoastră corelate cu cele ale poliţiştilor asigurându-vă un stil de viaţă aşa cum îl doriţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.