Remus Cernea asmute iubitorii de animale împotriva Doinei Silistru. Senatoarea de Vaslui ripostează: “Cernea işi face imagine, mizând pe buna credinţă a acestor oameni!”

La începutul acestei săptămâni, Senatul a respins cu o majoritate copleşitoare de voturi o iniţiativă legislativă a deputatului Remus Cernea, privind dublarea pedepselor pentru cruzimea faţă de animale. Acesta a comentat pe pagina sa de facebook, arătând acuzator către PSD şi afirmând că principalul vinovat în respingerea acestei legi este senatoarea de Vaslui, Doina Silistru. Contactată telefonic, Doina Silistru ne-a precizat argumentele care au stat la baza respingerii iniţiativei deputatului, argumente pe care acesta se pare că „a uitat” să le prezinte iubitorilor de animale, pe care,  în schimb, i-a îndemnat ca în toamnă să nu mai voteze cu PSD: “Cernea işi face imagine, mizând pe buna credinţă a acestor oameni. Legile trebuie corelate, altfel ajungem în situaţii absurde, în care pedeapsa aplicată pentru maltratarea unui animal, este mai mare decât cea aplicată pentru abuzul asupra unui copil. ” 

Postarea lui Remus Cernea, prin care afirmă că PSD susține la Senat cruzimea față de animale, a strâns in doar două zile peste 15.000 de vizualizări, a fost distribuită de peste 400 de  persoane. Iubitorii de animale au făcut sute de comentarii, multe dintre ele injurioase, direct la adresa senatoarei acuzate de parlamentar, dar şi la adresa judeţului Vaslui. “După ce acum câțiva ani a fost făcută eroarea de scădea de 3 ori!!! pedepsele legale pentru cruzimea față de animale, astăzi, 27 iunie 2016, PSD-ul a respins vehement, în ciuda pledoariilor raționale și justificate care au fost făcute în plen, o lege care ar fi readus lucrurile într-o zonă a acceptabilului prin creșterea acestor pedepse de la 3 luni minim și 1 an maxim, la măcar 6 luni minim și 2 ani maxim.  În țara noastră se înregistrează zilnic câte 2-3 cazuri, în medie, de animale care cad pradă unor cruzimi înfiorătoare: sunt mutilate, arse de vii, caii sunt bătuți până ce mor, câinii sunt lăsați să se mănânce unii pe alții de foame închiși în cuști șamd. (…)Responsabilitatea principală pentru respingerea prevederii privind creșterea pedepselor pentru cruzimea față de animale este președinta Comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, doamna Doina SILISTRU, senatoare PSD, aleasă într-un colegiu din județul Vaslui”, scrie Remus Cernea.

„Sper ca nici o persoană preocupată de protecția și de drepturile animalelor să nu voteze cu PSD până ce, eventual printr-un miracol, acest partid nu va ieși din zona unui conservatorism obtuz față de orice schimbare de bun augur a țării”, comenteză cineva. “În Vaslui nu se penalizează nici cruzimea fata de copii sau soţii. Ce sa mai aşteptăm când e vorba de animale ?Mentalitate comunistă”, afirmă  o altă persoană. Nu lipsesc nici trimiterile şi injuriile pe o pagină de facebook a senatoarei  (pagină care dealtfel nu îi aparţine).

Senatoarea Doina Silistru ne-a prezentat argumentele care au stat la baza votului negativ, dar are şi o explicaţie pentru acuzaţia care i se aduce direct. „Nu eu decid care iniţiativă legislativă  va fi votată şi care nu. Există un raport negativ al Comisiei de mediu, a fost consultat Ministerul Justiţiei, care nu a fost de acord cu această lege, Comisia juridică a respins-o, iar în plenul Senatului, majoritatea a votat împotrivă. Pe lângă faptul că iniţiativa era incorentă şi prost formulată, noi nu putem să aprobăm pedepse care nu se corelează cu celelalte pedepse din legislaţia romănească, pentru că am da peste cap tot Codul Penal. De exemplu, nu putem aplica o pedeapsă  pentru maltratarea unui animal, mai mare decât cea aplicată pentru abuzul unui copil. Am ajunge la situaţii absurde. Domnul Remus Cernea ştie foarte bine care au fost argumentele noastre, dar  se pare că le ignoră şi încearcă să-şi facă imagine mizând pe buna credinţă a iubitorilor de animale. Eu am făcut Facultatea de Zootehnie, o facultate pe care nu o alegi dacă nu iubeşti animalele, iar acuzaţiile privind faptul că noi încurajăm cruzimea faţă de acestea sunt nişte aberaţii. Problema la noi nu este legislaţia în ceea ce priveşte drepturile animalelor, pentru că ea există, ci faptul că aceasta nu este respectată  Am avut cu domnul Cernea o discuţie mai aprinsă pe această temă şi , probabil, de aceea am fost eu arătată cu degetul. Aceasta a fost reacţia pe care a înţeles să o aibă domnul în cauză.”, a spus Doina Silistru.

Deputatul Remus Cernea este recunoscut pentru iniţiativele sale privind drepturile animalelor. El a propus un proiect de lege prin care delfinii sa fie recunoscuti drept persoane non-umane (să aibă drepturi şi libertăţi egale cu ale oamenilor). Deputatul este cunoscut  şi pentru poziţiile sale împotriva Biserici, dar şi pentru numeroasele sale iniţiative privind parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex. (Mihaela Zărnescu)

2 comentarii la „Remus Cernea asmute iubitorii de animale împotriva Doinei Silistru. Senatoarea de Vaslui ripostează: “Cernea işi face imagine, mizând pe buna credinţă a acestor oameni!”

 • 30 iunie 2016 la 09:57
  Permalink

  nu cred ca doamna respectiva are un asa de mare rol pe acolo, incat din cauza ei sa nu se voteze majorari de pedepse pentru maltratorii de animale- potentiali criminali; deci voi cei de prin comisii , parlament, etc, ganditi si preventiv, ganditi ca cei care maltrateaza animale sunt potentiali viitori criminali ;

  Răspunde
 • 30 iunie 2016 la 09:54
  Permalink

  cei care maltrateaza animale sunt un pericol socil major, acestia sunt viitori criminali ; ganditi-va si preventiv , in caz ca doriti si ca copiii sa nu fie abuzati, ucisi , etc.
  TOTI CEI CARE MALTRATEAZA ANIMALE SUNT POTENTIALI CRIMINALI !!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.