83 de elevi înscrişi la Evaluarea Naţională “au chiulit” de la proba de matematică

Astăzi, cei  3.593 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţ, care s-au înscris la examenul de Evaluare Naţională, au susţinut ultima probă la Matematică. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, la prima probă au absentat 76 de elevi, la a doua 83,  iar ambele probe s-au derulat fără incidente şi fără situaţii în care elevii să fie excluşi din examen. Testările la Evaluarea Naţională au fost susţinute în 45 de centre de examen

Remarcabilă diferenţa între numărul elevilor înscrişi la începutul anului şcolar şi numărul celor care au susţinut evaluarea. Astfel, dacă  în toamnă ISJ Vaslui înregistra 4.774 elevi înscrişi în clasa a VIII-a, la simularea examenului de evaluare se înregistrau 4511 elevi prezenţi la ambele examene, pentru ca acum, examenele propriu-zise să fie susţinute doar de 3.593 de absolvenţi.

Diferenţa semnificativă dintre numărul elevilor înscrişi în clasa a VIII-a şi cei înregistraţi la Evaluarea Naţională o reprezintă elevii care au rămas cu situaţia neîncheiată la sfârşitul anului şcolar, dar şi cei care, pur şi simplu, nu mai doresc să urmeze studii liceale.

Calenarul examenului de evaluare naţională prevede:

Afişarea rezultatelor (până la ora 16): 1 iulie
Depunerea contestaţiilor (orele 16-20): 1 iulie
Rezolvarea contestaţiilor: 2-4 iulie
Afişarea rezultatelor finale după contestaţii: 5 iulie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.