Pledoarie pentru … o carte pe zi

Începând de astăzi, vă invităm să redescoperiți magia cuvântului așezat cuminte pe pagină de carte!

Într-un proiect inițiat de colectivul redacțional a Ziarului de Vaslui, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, ne-am  propus să vă prezentăm zilnic câte o carte, pe care o puteți găsi oricând la bibliotecă.

Acum, când vremea și vremurile ne condamnă să stăm mai mult în casă, în mijlocul haosului cotidian, probabil că nu este nimic mai plăcut decât să te cuibărești sub o pătură pufoasă, cu o cană de cafea sau ceai alături, și să te avânți către alte lumi.

Ce-i așa fascinant la o carte? Totul. Cartea înseamnă cunoaștere, cartea te face să gîndești, te modelează ca om, îți dezvoltă atenția, curiozitatea, inteligența și vocabularul. Cartea te ajută să evoluezi, să gândești liber, să știi să alegi.

Și când ai o bibliotecă unde-ți poți găsi cartea preferată, nu-ți rămâne decât să visezi, să dai viață și chip personajelor, să călătorești în lumea lor, să trăiești experiențe inedite, să suferi sau să plângi, să râzi și să iubești alături de acestea.

Lectură plăcută!

Și vă așteptăm la Bibliotecă!

  • Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui- Serviciul Proiecte și programe culturale, metodic, conservare și restaurare documente