Primăria Vaslui “adoptă” sportul din municipiu şi înfiinţează un Club Sportiv Municipal

Primăria Vaslui ia activitatea sportivă din judeţ sub oblăduirea sa, înfiinţind o instituţie proprie, care va avea ca obiective atât întreţinerea şi şi amenajarea bazelor sportive luate în administrare, cât şi iniţierea şi pregătirea de sportivi în activităţi ca handbal, fotbal, lupte, atletism, şah, volei sau baschet. În acest sens, în ultima şedinţă de Consiliu Local (CL) , consilierii vasluieni au aprobat înfiinţarea unei noi instituţii, cu personalitate juridică, în subordinea CL şi sub coordonarea directă a Primăriei Vaslui. Instituţia va purta denumirea de  Club Sportiv Municipal (CSM) Vaslui.

Regulamentul de organizare şi funcţionare, aprobat pe 25 noiembrie, prevede pentru noua instituţie o organigramă completă , menită să ducă la centralizarea activităţilor sportive din judeţ şi la o coordonare şi finanţare unitară, a cărui rezultat să se reflecte în performanţele pe care le vor obţine tinerii sportivi vasluieni. Un prim pas îl va constitui  aprobarea unui protocol cu Ministerul Tineretului şi Sportului, prin care administraţia locală să preia, prin CSM Vaslui, baza sportivă a CS Viitorul Vaslui, inclusiv a Sălii Sportului. Baza sportivă va fi folosită gratuit atât de sportivii CS Viitorul, dar şi de cei care vor fi legitimaţi la CSM Vaslui.

“ Este foarte importantă asigurarea continuităţii proiectelor de dezvoltare a handbalului şi a fotbalului, dar şi a altor discipline sportive ,asumate de Municipiul Vaslui cu parteneri din comunitate. Pentru o mai bună coordonare a acestor activităţi, dar şi pentru a asigura o bună administrare a bazelor sportive din Municipiul Vaslui, propunem înfiinţarea unui club sportiv de drept public, organizat ca direcţie în subordinea Consiliului Local Vaslui. Susţinerea sportului de masă, şi mai cu seamă a celui de performanţă, reprezintă şi o alternativă pentru adolescenţi, pentru tineri şi nu numai, la tentaţiile vicioase ale lumii moderne”, se arătă în expunerea de motive a Proiectului de Hotărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.