Eu cu cine votez? Iată candidații pentru Primăria Vaslui și Consiliul Județean

Şase candidaţi s-au înscris în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui şi tot un număr de şase persoane vor lupta pentru fotoliul de primar al municipiului reşedinţă la alegerile de pe data de 9 iunie.

La şefia CJ candidează Ciprian-Ionuţ Trifan (PSD), aflat la al doilea mandat de vicepreşedinte, cel care a preluat prerogativele de preşedinte al instituţiei după ce Dumitru Buzatu a fost suspendat din funcţie în urma arestării sale preventive pentru luare de mită, fostul ministru al Sănătăţii, deputatul Nelu Tătaru, care candidează din partea PNL, preşedintele USR Vaslui, deputatul Mihai Botez, candidat pe listele ADU, profesorul universitar Sorin-Sergiu Chelmu, (AUR), care a fost secretar general în cadrul Ministerului Agriculturii şi Secretar General al Guvernului Cioloş, Emil Dorin (PRO România), consilier judeţean şi cel care de la sfârşitul anului trecut exercită temporar atribuţiile de vicepreşedinte al instituţiei şi Louis-Iulian Pălăduţă (PUSL), directorul unei companii private.

Pentru Primăria municipiului Vaslui au intrat în lupta electorală Lucian Branişte (PSD), ales în 2020 consilier local pe listele PNL şi desemnat viceprimar din partea formaţiunii liberale, Robert Vlada (PNL), preşedinte al filialei municipale a partidului, Marius Arcăleanu (ADU), fost director al Casei Judeţene de Pensii şi preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi fost membru în conducerea PNL, partid din care a fost exclus, omul de afaceri Ionel Sandu (AUR), de asemenea fost membru PNL, partid în care a deţinut funcţia de preşedinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali, Alin Trifu (PRO România), director executiv al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Vaslui şi Ciprian Pintilie (PUSL), antreprenor.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, pe listele din judeţul Vaslui se află cel mai în vârstă candidat din ţară. Este vorba despre candidatul USR la Consiliul Local din comuna vasluiană Dumeşti, Mihai Ardelean, născut în 1923, veteran de război, trecut pe listă la poziţia 16 din totalul de 17.

Actualul primar al comunei Pădureni, Temistocle Diaconu, membru PSD, este cel mai longeviv primar din judeţ şi candidează la alegerile de duminică pentru cel de-al nouălea mandat în fruntea comunităţii.

La nivelul judeţului Vaslui, în registrul electoral erau înscrişi la data de 31 mai un număr de 426.067 cetăţeni cu drept de vot. Cei mulţi alegători sunt aşteptaţi la urne în municipiul Vaslui, unde figurează pe liste 131.691 de votanţi.

În judeţ au fost repartizate câte 470.246 de buletine de vot pentru primari, consiliile locale, Consiliul Judeţean şi preşedintele Consiliului Judeţean şi un număr de 470.107 pentru alegerile europarlamentare.

Conform datelor afişate pe site-ul Instituţiei Prefectului Vaslui, pe raza judeţului vor fi deschise 552 de secţii de votare.(AS – autor: Loredana Ciobanu)

One thought on “Eu cu cine votez? Iată candidații pentru Primăria Vaslui și Consiliul Județean

Comentariile sunt închise.