Profil de candidat: Nelu Tătaru, candidat PNL Vaslui pentru Senat

propaganda-electorala

 

 

Nelu Tătarupolitician, medic chirurg, doctor în ştiinţe medicale

Data şi locul naşterii: 30 septembrie 1972, Vaslui

Stare civilă: casătorit, un copil

Studii:

 • Liceul Sanitar Suceava,  Promoţia 1987-1991
 • U.M.F. Iasi   Medicina Generala  Promotia 1992- 1998
 • Scoala  Doctorala  Chirurgie Generala U.M.F. IASI  2004- 2010
 • Curs postuniversitar  – Master Managementul institutiilor publice   – 2006
 • Atestat  in Managementul Sanitar  – 2007

Titluri ştiinţifice: 

 •  Doctor Ştiinte Medicale – 2011

 Activitatea profesională

 • 1991 -1992 – Asistent medical stagiar  la Spitalul Judeţean Vaslui – Bloc operator
 • 1999-2000  – Medic stagiar la Spitalul Judeţean Vaslui
 • 2000- 2006 –  Rezidenţiat Chirurgie generală  U.M.F. Iasi, Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan Iaşi  şi şef Bloc  operator  Spitalul Municipal Huşi
 • 2007- 2009 – Director medical – Spitalul Municipal Husi
 • 2010 ianuarie- iulie – Manager Spitalul Municipal Huşi

Activitate politică

 • Consilier local, Huşi, 2012
 • Preşedinte PNL Huşi, 2011 – 2012
 • Preşedinte PNL- Organizaţia Judeţeană Vaslui, din octombrie 2016

 Activitate parlamentară

 • Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări – membru
 • Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi- membru
 • Comisia pentru regulament- Preşedinte
 • Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională- Membru, 20 decembrie 2012 – 4 februarie 2013
 • Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi- secretar, 4 februarie 2013 – 21 septembrie 2015
 • Comisia comună pentru integrare europeană dintre Parlamentul Romăniei şi Parlamentul Republicii Moldova –  membru
 • Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru aderarea României la spațiul Schengen – membru
 • Grupul parlamentar de prietenie cu Estonia – membru
 • Grupul parlamentar de prietenie cu Filipine – membru
 • Grupul parlamentar de prietenie cu Grecia – Preşedinte

Activitate legislativă decembrie 2012 – noiembrie 2016,

 • 68 iniţiative legislative
 • 75 Declaraţii politice
 • 81 Întrebări
 • 53 Interpelări
 • 93 Luări de cuvânt în plen
 • 9 Moţiuni

 Nu a fost deloc uşor să îl cunoaştem pe candidatul aflat pe primul loc pe lista PNL Vaslui pentru că, am aflat, nu îi place să vorbească despre el, despre realizările lui. “Eu pot fi subiectiv, important este cum mă percep cei din jurul meu, oamenii care mă cunosc. Ăsta este reperul pentru valoarea ta.”, susţine dr. Tătaru. Întâmplarea a făcut că , în timpul interviului, a primit un mesaj. Mi-a atras atenţia expeditorul:Centrul de recuperare Râşeşti. Nu m-am putut abține să nu trag cu ochiul şi am văzut şi prima propziţie din mesaj: “Vă mulţumim pentru tot ceea ce faceti pentru noi, pentru bătrânii noştri…”. Fireşte, m-am arătat curioasă. Medicul a spus doar atât:”Am fost acolo şi am văzut un bătrân cu un picior amputat…”. “Când?”,am continuat şirul întrebărilor, ştiind că se împarte între spital şi viaţa politică. Aşa am aflat şi că omul din faţa mea respectă cu stricteţe un program draconic, pe care singur şi l-a impus, cu conştiinţa unor datorii asumate, pe care nu poţi să le îndeplineşti decât cu multă seriozitate şi disciplină. Şi totuşi, ce spune candidatul Nelu Tătaru, despre omul Nelu Tătaru?

 Cine este omul  Nelu Tătaru?

Cel mai realist, dar şi mai complex răspuns la această întrebare, poate fi oferit de oamenii care mă cunosc, mai ales că şi eu prefer, de foarte multe ori, să mă văd prin ochii lor. Pot spune doar că sunt un chirurg  care îşi iubeşte profesia şi, în egală măsură, oamenii pe care îi ajută, zi de zi. Am învăţat carte serioasă că să ajung aici, am muncit şi am perseverat şi, foarte important, mi-am ascultat mentorii/profesorii extraordinari cu care am avut norocul să lucrez. De la ei ştiu că fiecare pacient trebuie tratat că o rudă apropiată, nu doar cu tratament de specialitate, dar şi cu blândeţe, cu o vorbă caldă, cu omenie. Respectul, căldura şi apropierea faţă de oameni m-au ajutat enorm şi în politică, acolo unde am ajuns doar datorită celor care au crezut în mine.

 Care sunt realizările cu care va mândriţi pe plan profesional?

 Ziua în care am reuşit să ajut un om, este ziua în care sunt cel mai mândru! Sigur, titlurile, diplomele şi funcţiile,  îmi dau un sentiment de încredere şi o motivare în plus că sunt pe drumul bun, că este bine ceea ce fac. Dar, de fiecare dată când ajut oamenii, prin tot ce pot eu, fie ca medic, fie la Cabinetul Parlamentar, unde au ajuns în acest mandat mulţi oameni necăjiţi, fie în Parlament, unde am vorbit în ultimii patru ani, de zeci de necazuri ale vasluienilor , atunci mă simt mândru şi de folos.

 Dar pe plan personal?

Familia! Soţia şi fiul meu sunt cea mai mare realizare a mea şi dacă întotdeauna muncesc serios şi vreau să fac lucrurile cât mai bine, în toate activităţile mele, este şi pentru ca ei să fie mândri de mine.

 De ce aţi intrat în politică?

În politică am decis să întru, doar atunci când oamenii cu care mă întâlneam zi de zi, în calitate de medic sau de simplu huşean, mi-au spus că vor să îi reprezint. Mi-au arătat încrederea şi simpatia lor şi m-au îndemnat să merg pe acest drum, iar eu am crezut în onestitatea îndemnului lor. Ei mi-au spus că nu mai vor că politicienii să fie doar oportuniştii puşi pe afaceri oneroase, pe minţit, pe căpătuială, ci vor să fie reprezentaţi de oameni pe care să îi respecte şi în care să creadă. Aşa am devenit ceea ce mulţi au numit Medicul-Senator de la Huşi. Dincolo de această titulatură însă, am rămas mereu acelaşi OM pe care alegătorii l-au trimis în Parlament. Vorbesc cu toată lumea, fără să conteze că e un om bogat sau un om amărât; fără să conteze dacă e un apropiat de-al meu sau un necunoscut. Sunt de găsit mereu, când cineva are nevoie de mine, fie zi sau noapte şi am rămas la fel de muncitor. Demnitatea publică obţinută din politică nu m-a schimbat deloc, din contra! Mi-a oferit certitudinea că omenia, decenţa şi muncă serioasă, sunt singurele care îţi pot aduce respectul celorlalţi.

Care sunt atuurile dumneavoastră în faţă celorlalţi candidaţi? De ce ar trebui să vă voteze vasluienii?

În primul rând, cred că mă avantajează faptul că am fost dintotdeauna în contact direct cu foarte mulţi oameni, nu doar acum, în perioada premergătoare alegerilor, ci de ani de zile. De aceea am putut fi văzut exact aşa cum sunt, iar dacă oamenii m-au apreciat, acesta este un semn bun, care mă motivează şi pe viitor. Experienţă primului mandat, felul onest în care au căutat să le arăt oamenilor cine sunt şi ce pot face pentru comunitate, cred că vor conta la fel de mult, în continuare. De asemenea, un lucru important pe care l-am realizat a fost îndeplinirea promisiunii ferme, făcute alegătorilor mei, în urmă cu 4 ani, când mi-am dat cuvântul că voi fi parlamentarul lor, reprezentându-i cu seriozitate în Senat, dar, în acelaşi timp, nu voi abandona misiunea de Doctor al Huşenilor. Şi am reuşit să-mi respect cuvântul dat, lucru care cred că demonstrează ceea ce, iată, academicianul Leon Dănăilă, ilustrul meu coleg de breaslă, spunea “nu toţi politicienii sunt la fel”! Într-adevăr, există politicieni care ştiu să muncească în folosul oamenilor fără compromisuri şi, mai ales, există politicieni care chiar îşi respectă promisiunile făcute celor care i-au ales! Mihaela Zărnescu

3 comentarii la „Profil de candidat: Nelu Tătaru, candidat PNL Vaslui pentru Senat

 • 27 noiembrie 2016 la 11:35
  Permalink

  Printre atatia penali mai exista si oameni ok! Felicitari domnule Tataru! Aveti votul meu! Om de clasa inalta

  Răspunde
 • 26 noiembrie 2016 la 19:59
  Permalink

  Stii tu ca are locuinta de 500.000? Invata tu cat invata un chirurg si dupa vino si mananca cacat aici

  Răspunde
 • 26 noiembrie 2016 la 18:45
  Permalink

  Uitati-va putin la fizionomia acestui om. E limpede ca privirea ii merge doar spre interes personal, profit, rezolvare frustrari personale, scandal!
  Sa o luam in ordine: Cati oameni din Vaslui isi permit o locuita de peste 500 mii euro? Care medic a mai aruncat cu noroi in confratii lui asa cum a facut-o acest “nelu”?
  Nelu… oare parintii aia de si-au botezat copilul “nelu” si atat, erau beti?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.