Premiul de Excelenţă pentru Palatul Copiilor Vaslui, la Festivalul Internațional “Summer Fest”- Krakovia, Polonia

Palatul Copiilor Vaslui, reprezentat de ansamblul coregrafic” Prietenia”, compus din trupa” Style”, coordonată de prof. Vȋrlănuță Alis și de trupa ” Speranța”, coordonată de prof. Anușca – Doglan Elena, a participat în luna  august a.c. la   Festivalul Internațional “Summer Fest”- Krakovia, Polonia.

Festivalul a avut la start 25 de formații din 8 țări europene, România fiind reprezentată doar de Palatul Copiilor Vaslui.

Copiii au avut o evoluție de excepție obținând Premiul de Excelență, lăsând o impresie frumoasa publicului si juriului.

“A fost o mare șansă pentru copiii noștri să-și facă noi prieteni, să viziteze locuri cu mare ȋncărcărcatură istorică (Auschwitz-Birkenau, complexul de lagăre de concentrare și exterminare al Germaniei naziste, din al doilea razboi mondial, unde s-a pus în practică Holocaustul și unde se estimează că cel puțin 1,1 milioane de persoane au fost omorâte acolo, din care peste 90% au fost  evrei). Mulțumim Primăriei Vaslui, mulțumim domnului primar, ing. Vasile Pavăl pentru susținere, mulțumim Palatului Copiilor Vaslui, părinților și tuturor celor care au făcut efortul pentru ca prin  copiii să promovăm valorile culturale și spirituale romȃnești”, a spus prof. Alis  Vȋrlănuță.