Daniel Olteanu (PNL): “Important este să oprim căderea oraşului, după 16 ani de PSD, şi să desţelenim un teren plin de abuzuri la adresa cetăţenilor!”

propaganda-electoralaCâteva luni de administraţie PNL au dat mai multe rezultate decât ani întregi de regim PSD, după ce noul padoc, care poate adăposti 300 de câini comunitari, a fost pus în funcţiune. Locul a fost vizitat duminică de fostul prefect al judeţului Vaslui, Daniel Olteanu, care deschide acum lista PNL la Camera Deputaţilor, şi primarul Bârladului, Dumitru Boroş. Spaţiul a fost amenajat de către administraţia locală în zona de nord a oraşului, la Serele Primăriei Bârlad, şi va adăposti un număr dublu de câini fără stăpân faţă de vechiul amplasament.

“Sunt bucuros că le pot da bârlădenilor o veste bună în ceea ce priveşte problema câinilor comunitari, problemă pe care mi-au semnalat-o, în repetate rânduri, oameni de toate vârstele. Am reuşit să finalizăm construcţia, pe un fost teren viran, a padocului care va găzdui 300 de câini. Vorbim nu numai de spaţii împrejmuite, ci şi de cuşti din lemn amplasate în fiecare ţarc. Amenajarea unui padoc modern la Bârlad a fost un obiectiv pe care mi l-am propus încă din luna iunie. Dar, nu am fi putut să începem să strângem câinii fără stăpân de pe străzi fără să avem un spaţiu corespunzător în care sǎ îi adăpostim. Sper ca, până la Sărbătorile de iarnă din acest an, să fie capturaţi cât mai mulţi câini comunitari de pe străzile municipiului Bârlad, pentru ca bârlădenii să se poată simţi în siguranţă, aşa cum e firesc într-un oraş civilizat”, a declarat primarul Dumitru Boroş.

“Problema câinilor fără stăpân, care e întâlnită în toată ţara, este o prioritate şi pentru noi, bârlădenii.  Îl felicit pe domnul primar pentru modul în care a înţeles să tranşeze, în doar câteva luni, această problemă, pornind de la amenajarea unui nou padoc, lucru pe care administraţia PSD îl credea deja bifat pe lista de realizări, deşi se referea doar la un teren viran. Constatăm cu toţii că rezolvarea problemei câinilor comunitari ţine de modul de funcţionare a instituţiilor statului, de autorităţile locale, dar este lesne de înţeles că, la nivel legislativ, pot fi îmbunătăţite lucrurile în ceea ce priveşte responsabilităţile autorităţilor locale şi stimularea ONG-urilor implicate în fenomen”, a spus Daniel Olteanu, care consideră că bârlădenii nu mai trebuie să aibă parte de improvizaţii: „Lucrurile trebuie rezolvate temeinic, important este să oprim căderea oraşului, după 16 ani de PSD, şi să desţelenim un teren plin de abuzuri la adresa cetăţenilor. Oamenii trebuie să simtă că schimbarea continuă, pe principii noi, de corectitudine şi atenţie faţă de problemele lor, o schimbare care trebuie desăvărşită de votul din 11 decembrie”, crede Daniel Olteanu (PNL). “Administraţia Bârladului are nevoie de vocea PNL în Parlament, pentru a face o echipă puternică, capabilă să funcţioneze în interesul oraşului!”, subliniază primarul Dumitru Boroş. La vechiul adăpost din Bârlad pentru câinii fără stăpân se află, în prezent, 150 de patrupede. Cei care doresc să adopte un căţel pot suna la numărul de telefon 0740256913 sau pot veni la padocul din Strada Republicii Nr. 279 B.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.