Nelu Tătaru, candidat PNL la Senatul României: “Guvernul Cioloş a tăiat pomenile electorale pe bani publici, la care a apelat mereu PSD”

propaganda-electorala

Pentru Nelu Tătaru, candidat PNL Vaslui la Senatul României, anul de guvernare al cabinetul Cioloş a avut multe realizări, deşi acest guvern a fost numit într-un context complicat, evitând o criză politică majoră.

“La învestire, Guvernul Cioloş a fost privit de unii ca o soluţie pentru climatul instabil din ţară de la momentul respectiv, de alţii ca un experiment sortit eşecului. În orice caz, noi toţi am avut aşteptări foarte mari de la un mandat scurt, de un an. În ciuda nivelului aşteptărilor, care era cu mult peste cel al posibilităţilor reale, au fost multe realizări care deschid drumul unor schimbări sistemice importante, dar care necesită timp pentru finalizare. În ultimul an au fost făcute progrese majore pentru transparentizarea actului de guvernare şi debirocratizare. Bineînţeles că sunt procese de durată, dar deja au fost eliminate mai multe taxe extrajudiciare, a fost eliminată obligativitatea copiilor legalizate, dovada plăţii amenzii rutiere poate fi trimisă prin e-mail şi sunt noi reguli care simplifică înregistrarea naşterii copilului. În mod clar suntem pe drumul cel bun şi Partidul Naţional Liberal vrea să continue alături de Dacian Cioloş programele începute şi să le ofere consistenţă într-o guvernare centrată pe cetăţeni. Aşa cum am mai spus, pledăm pentru funcţionalitate şi normalitate şi propunem o abordare pe orizontală, în care agenda politică să fie determinată de problemele şi preocupările societăţii. Încet, dar sigur au început să se mişte lucrurile şi în domeniul educaţiei şi s-au deblocat posturile de director de şcoală, o măsură care se va traduce într-o şcoală mai performantă şi mai competitivă. Alte măsuri au vizat direct elevii, fiind acordate stimulente financiare pentru anumite categorii de elevi, au fost demarate programe de încurajare a consumului de fructe proaspete în rândul preşcolarilor, transportul rutier va fi decontat integral pentru toţi elevii care fac naveta. Nu în ultimul rând, urmează să fie acordată o masă caldă în şcoală, un program pe care PNL l-a considerat foarte important şi pe care l-a susţinut încă de acum doi ani, când a iniţiat un proiect de lege prin care alimentaţia în şcoală să fie diversificată. În sănătate au fost conştientizate câteva probleme serioase şi, dincolo de a da vina pe unul sau pe altul, se încearcă identificarea şi implementarea unor soluţii. Se fac deja demersuri concrete pentru construirea a trei spitale regionale de urgenţă şi, în acelaşi timp, în funcţie de nevoi, spitalele pot beneficia de investiţii majore prin Programul de modernizare a infrastructurii spitaliceşti. Totodată, avem o nouă procedură prin care se stabileşte preţul la medicamente, precum şi un program on-line de monitorizare a stocurilor şi preţurilor medicamentelor. Reducerea TVA, reducerea impozitului pe dividende, ameliorarea colectării taxelor şi impozitelor şi o serie de măsuri în sprijinul agricultorilor, printre care şi majorarea fondurilor destinate subvenţiei pentru motorină, care aproape au fost dublate – toate intră în bilanţul pozitiv al Guvernului Cioloş“, explică Nelu Tătaru.

“PSD a stat mereu la pândă şi a criticat”

“Poate că ritmul schimbărilor este mai lent decât ne-am dori, dar, privind realist, durata mandatului avut la dispoziţie nu a fost pe măsura sarcinilor încredinţate. Bineînţeles, s-au făcut şi greşeli, iar PSD a fost de fiecare dată acolo pentru a le taxa, ba chiar a stat la pândă pentru a câştiga capital politic pe seama lor. Se reproşează că nu a fost demarată nicio reformă majoră, dar nu aş vrea să pierdem din vedere că în România se fac reforme, mai mici sau mai mari, de 26 de ani şi încă nu se văd rezultatele. Am avut parte de o guvernare bazată pe decenţă şi respect faţă de cetăţean, o guvernare care a respins excesele şi a tăiat pomenile electorale pe bani public – reţeta PSD pentru câştigarea alegerilor. În acest ultim an, Guvernul Cioloş a făcut paşi importanţi spre o Românie funcţională şi a construit o bază sănătoasă pe care să putem clădi în continuare. Ne dorim stabilitate şi predictibilitate şi le putem avea prin parteneriatul dintre o majoritate coagulată în jurul PNL şi prim-ministrul în persoana lui Dacian Cioloş“, mai spune senatorul Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.