Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită de lucru la Vaslui

La invitația Primăriei Vaslui, Andrei Grinkevich, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Belarus în România, a efectuat o vizită de două zile în municipiul reședință de județ.  Cu acest prilej, oficialul a vizitat două licee din oraş, Curţile Domneşti, Muzeul Judeţean ”Ştefan cel Mare”, Parcul Copou, scopul  declarat al vizitei fiind cel de a stabili detalii legate de posibile parteneriate între instituțiile din municipiul nostru și instituții similare din Belarus, din cât mai multe domenii.  

Au fost două zile pline, timp în care Excelența Sa, Andrei Grinkevich, a discutat cu  reprezentanții instituțiilor vizitate și, împreună vom trasa câteva direcţii de colaborare. Nu putem răspunde decât pozitiv la propunerea de înfrățire care ne-a fost făcută, iar proiectele comune pe care le vom desfășura nu pot fi decât benefice, pentru ambele părți’, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Andrei Grinkevich s-a declarat încântat de vizita la Vaslui şi a spus că a identificat mai multe oportunităţi de colaborare între acest municipiu şi oraşe sau regiuni din Belarus.

”Voi fi încântat să sprijin colaborarea pe diferite zone de interes, înfrăţirea cu anumite oraşe. Am fost impresionat de sistemul de educaţie, de profesorii și de elevii din cele două licee vizitate (Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” și Liceul ”Ștefan Procopiu”-n.r.)Am descoperit subiecte de interes comune și cred că se pot dezvolta relații ulterioare, precum schimburi de experiență, participări la diverse concursuri, competiții culturale, se pot desfășura activități comune, se pot încheia parteneriate și există oportunități de atragere a fondurilor europene. Pe parcursul vizitei de aici am descoperit dealtfel multe domenii care ne permit dezvoltarea de proiecte comune, cum ar fi educaţia, informatica, sportul, cultura, medicina, turismul sau turismul ecumenic, agricultura”, a afirmat Andrei Grinkevich, anunţând că urmează să fie semnat un parteneriat cu Muzeul Judeţean ”Ştefan cel Mare” din Vaslui, în vederea organizării unor proiecte comune privind cercetarea arheologică, expoziţii comune sau participarea la conferinţe în domeniu.

Cu această ocazie, primarul municipiului Vaslui i-a oferit oficialului din Belarus, în semn de prietenie, o cheie simbolică a oraşului şi o plachetă.

În perioada următoare, o delegaţie din care vor face parte autorităţi locale şi judeţene din Vaslui va efectua o vizită în Belarus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.