Peste 1.700 de participanți, la Festivalul internațional de gimnastică şi dans “Prietenia”

Copii și adolescenți din toate colțurile țării, dar și din ţări precum Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria și Ucraina sunt prezenți în aceste zile la Vaslui, unde participă la cea de-a XXXIV-a ediție a Festivalul Internaţional de gimnastică şi dans pentru copii şi adolescenţi “Prietenia”.

Sâmbătă, 9 iunie, în Centrul Civic al municipiului a avut loc deschiderea festivă a manifestării, alături de organizatori și participanți aflându-se, ca de obicei, și primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, care le-a urat bun venit şi succes tuturor participanţilor. 

Concurenţii nu au dezamăgit pe nimeni, transformând scena Teatrului de Vară într-un loc fascinant, în care frumuseţea tinereţii s-a împletit cu graţia gestului şi sunetul divin al muzicii de toate genurile.

„Este minunat că avem tineri care pot şi vor să intre în viaţă cu forţa şi pasiunea pe care o au în timpul dansului. Am văzut până acum formaţii bine pregătite, am văzut costume deosebite, care reflectă preocupare din partea instituţiilor şi a părinţilor, am văzut momente originale şi pline de expresivitate. Ne bucurăm că tradiţia acestui Festival merge mai departe, bucurându-se de acelaşi interes ca şi până acum. Juriul este numeros şi competent, dar, cu siguranţă misiunea noastră, de departajare a formaţiilor este una foarte grea”, ne-a spus prof. Ioana Ianul, preşedinta juriului.

Festivalul are şi în acest an  o secţiune prin corespondenţă la care au participat formații  din Australia,  Polonia, Ucraina, Ungaria şi România.

Festivitatea de premiere şi Gala Laureaţilor se vor desfăşura duminică, 29 mai între orele 9 00-12.00. La final, tuturor formaţiilor  li se va acorda mapa festivalului şi ecusoane,  tuturor instituţiilor reprezentate în concurs li se va acorda Cupa Festivalului, iar câştigătorilor locurilor I-IIII  li se vor acorda diplome.

Manifestarea este organizată de Palatul Copiilor Vaslui şi Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui, sub înaltul patronaj al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în parteneriat cu Primăria Municipiului Vaslui, Consiliul Judeţean Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), Casa Corpului Didactic (CCD), Federaţia Română Sportul Pentru Toţi Vaslui,  Asociatia “EUROPART 2008”, Direcţia Judeţeană Pentru Sport şi Tineret , Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Vaslui.

Coordonatorii acestui proiect au fost, și în acest an,  profesorii Alis Vîrlănuţă -directorul Festivalului, Elena Anușca_Doglan, inițiatoarea acestui proiect, Carmen Săvescu și Cristian Anușca-Doglan.

”La această ediţie, ca de obicei, sub deviza „Dansul uneşte oamenii”, concurează peste 1.700 de copii şi adolescenţi. Ca întotdeauna, noi i-am asteptat pe toăi cu mare nerăbdare și iubire, cu sufletul încărcat cu sentimente de aleasă prețuire și considerație, i-am așteptat să petrecem din nou căteva zile de neuitat și să continuăm să “cimentăm” PRIETENIA noastră cu generozitate, sinceritate și fair-play.
Ne bucură entuziasmul, pasiunea și elanul manifestat de participanți, cu aceeași prospețime ca la început. Mulțumim tuturor celor care pe parcursul celor 34 de ani, ne-au susținut și încurajat să mergem mai departe”, a spus prof. Elena
 Anușca -Doglan.

Mihaela Zărnescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.