23 800 de pui, făcuți scrum la Ferma Avicolă Șerban din localitatea Simila

Patru autospeciale de pompieri, trei  de la Detaşamentul Bârlad şi una de la Detaşamentul Vaslui au intervenit, în cursul acestei după-amiezi, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o societate comercială care are  ca obiect de activitate creşterea păsărilor.

În jurul orei 17.00, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul ISU – Ambulanţă anunţa producerea unui incendiu la o societate comercială din localitatea Simila, comuna Zorleni.

În momentul sosirii primelor echipaje la locul intervenţie s-a constat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă la două hale de creştere a puilor, cu suprafaţa  de circa 1200 metri pătraţi fiecare.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a realizat imediat dispozitivul de intervenţie, acţionându-se simultan pentru stingerea incendiului din hale, precum şi pentru protejarea vecinătăţilor, ce se puteau aprinde cu uşurinţă din cauza temperaturile foarte ridicare degajate de incendiu şi a resturilor de materiale arse purtate de curenţii de aer.

În urma producerii incendiului au ars acoperişul celor două hale pe astereală din lemn şi învelitoare din carton bituminat, instalatia electrica, furajele de adapare şi circa 23800 pui.  Au fost salvate alte patru hale de productie şi circa 90.000 de pui de trei zile.

Condiţiile principale care au favorizat propagarea rapidă a flăcărilor, într-un timp foarte scurt, de la o hală la alta a fost  vântul puternic în rafale cu schimbări bruşte de direcţie care au agrenat bucăţi aprinse din acoperişul haleelor precum   şi distanta mică dintre cele două hale.

Echipajele de pompieri au lichidat incendiul în circa trei ore, cauza probabilă care a condus la generarea acestui incendiu a fost scurtcircuitul produs la  un cablu electric defect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.