Doi puști și-au făcut de cap în Vaslui: au tâlhărit tot ce le-a ieșit în cale

Polițiștii vasluieni au reținut doi tineri, din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și lovire sau alte violențe.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au documentat și probat activitatea infracțională a doi tineri, în vârstă de 16 și 17 ani, din municipiul Vaslui, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și lovire sau alte violențe, comise în noaptea de 8/9 septembrie 2022, în municipiul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că în data de 9 septembrie 2022, la ora 03.30, aflați în municipiul Vaslui, pe strada Ștefan cel Mare, în zona unui club, tinerii cercetați, fiind sub influența alcoolului, ar fi agresat un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comuna Pușcași, județul Vaslui.

Ulterior, în aceeași noapte, tinerii bănuiți de comiterea infracțiunilor ar fi agresat și deposedat, prin violență, o altă persoană vătămată, tânăr de 22 de ani, din comuna Delești, județul Vaslui, de mai multe bunuri de valoare.

În urma probatoriului administrat, în aceeași zi, 9 septembrie 2022, poliţiştii vasluieni i-au reținut pe tineri, pentru o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, Judecătoria Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a dispus arestarea preventivă a acestora, pe o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a tinerilor sau a altor persoane participante la comiterea faptelor penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și lovire sau alte violențe. 

RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA INFRACȚIUNILOR DE TÂLHĂRIE


În locurile publice:

  • Evitați deplasările pe trasee situate în zone mai puțin circulate (câmpuri, parcuri, șantiere);
  • Dacă din diverse motive trebuie să circulați după lăsarea întunericului, ocoliți locurile neiluminate ori în care se află unități cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice;
  • Când observați că sunteți urmăriți de un individ (sau mai mulți), deplasați-vă prin zone intens circulate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului) și adresați-vă primului polițist întâlnit;
  • Nu vă afișați ostentativ cu obiecte de valoare (lănțișoare, brățări, telefoane mobile atârnate la gât);
  • Nu vă lăsați atrași în locuri dosnice de către persoane care oferă spre vânzare diverse produse/servicii.

       În spații comune ale ale imobilelor:

  • Nu permiteți persoanelor străine să intre în locuința dumneavoastră, indiferent de motivele invocate.
  • La intrarea în imobil fiți foarte atenți pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracțiuni; nu stați cu spatele spre aceste locuri. Nici măcar atunci când deschideți sau încuiați ușa nu trebuie să pierdeți din vedere aceste lucruri.
  • Orice persoană necunoscută care staționează fără motiv în spațiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgență; alertați mai mulți vecini, iar dacă este cazul, apelați la cea mai apropiată unitate de poliție.
  • Dacă sunteți agresați nu aveți rețineri în a țipa, o astfel de reacție îl poate determina pe infractor să vă lase în pace și să părăsească în grabă locul.