Pasiune, muncă şi talent la ”Târgul de Florii”, de la Winmarkt Vaslui

La iniţiativa Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu Vaslui, instituţie subordonată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, Centrul Comercial Winmarkt din Vaslui găzduieşte ”Târgul de Florii”, organizat pe parcursul a trei zile, în perioada 22-24 aprilie.

În cadrul târgului sunt expuse şi se pot achiziţiona lucrări ale beneficiarilor Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu (CSRNA) Vaslui, ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrica (CRRN) Mălăieşti, dar şi ale creatorilor vasluieni de produse handmade.

Mihaela şi Benone Teslaru încânta publicul cu minunate aranjamente florale, realizate din pănuşă de porumb şi plante naturale, Marian Bulbuc expune o rochie unicat, realizată din hârtie, şi oferă doamnelor minunate poşete din acelaşi material. Cătălin Luncanu vine nu numai cu pandative din lemn, ci şi cu tablori string art (realizate cu fir de aţă) şi cu ceasuri pe discuri de vinil decupate, iar Gabriela Cuzepan le oferă tuturor decoraţiuni specifice sărbătorilor pascale, realizate din lână pâslită. Nu lipsesc din târg bijuteriile, papioanele colorate, casetele de bijuterii, coşuleţele şi suporturile de tot felul, oferite de Ştefania Coropceanu, Claudia Paiu, Anca Tuchendrea, Camelia Rotaru, Sofia Gînga, Mihaela Mircea şi Daniela Bouruc. Cele două centre de recuperare au o oferta diversificată, începând cu „păpuşile dulci”, în ale căror rochii stau pitite bomboane de ciocolată şi terminând cu lumânărele în formă de ouă pictate.

„Proiectul are la bază promovarea imaginii pozitive a persoanelor adulte cu nevoi speciale, beneficiari ai serviciilor oferite de componentele funcţionale ale DGASPC Vaslui. E un mod de a sensibiliza comunitatea locală cu privire la nevoile pe care le au persoanele cu dizabilităţi, un mod de integrare şi un mod de a le demonstra tuturor abilităţile speciale pe care le au acestea. Parteneriatul nostru cu artizanii handmade locali vizează nu numai integrarea beneficiarilor noştri, ci şi valorizarea talentului acestor oameni”, a spus Cristina Enache, şefa CSRNA Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.