115 kg de articole pirotehnice, confiscate în acțiunea “Foc de artificii”

În urma acţiunilor desfăşurate la sfârșitul anului 2016 și începutul anului 2017 pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice, poliţiştii au constatat 24 infracţiuni şi au ridicat în vederea confiscării aproximativ 115 kg articole pirotehnice.

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității precum şi din cadrul altor structuri operative ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, în colaborare cu specialiști ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, au desfășurat în perioada sărbătorilor de iarnă activităţi de prevenire şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale ce reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.

În perioada 15.11.2016- 04.01.2017, au fost efectuate de către polițiști 61 de acțiuni și controale pe linie de articole pirotehnice la persoane fizice şi juridice, precum şi activităţi în zona pieţelor, târgurilor și centrelor comerciale din județ.

Polițiștii au efectuat controale la societăţile comerciale autorizate să deţină, să comercializeze și să utilizeze articole pirotehnice pe raza judeţului Vaslui. De asemenea, administratori și pirotehnicieni ai societăților comerciale autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, au fost invitați la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, unde au fost instruiți cu privire la respectarea prevederilor legale din domeniu.

În această perioadă, polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui  au efectuat și activități preventive în cadrul unităților de învățământ din județ, elevii fiind prelucrați cu privire la prevederile legale în domeniul articolelor pirotehnice.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au constatat 24 de infracțiuni la Legea 126/1995 modificată, privind regimul materiilor explozive și au ridicat în vederea confiscării cantitatea de aproximativ 115 kilograme de articole pirotehnice. De asemenea, cu ocazia controalelor efectuate la persoanele juridice și fizice au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive, în valoare de 7.000 de lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.