Cursuri de calificare gratuite pentru șomeri

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui organizează gratuit cursuri de calificare/recalificare pentru şomeri. Persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoştinţelor teoretice şi practice specifice unei noi meserii care să mărească şansele ocupării unui loc de muncă.

Activitatea de formare profesionala asigură, prin organizarea de cursuri de formare profesională, pentru persoanele fizice şi juridice interesate, servicii de calificare, recalificare, instruire şi perfecţionare profesională a forţei de muncă, pregătirea profesională a personalului  propriu din cadrul agenţilor economici, în vederea prevenirii şomajului. Sunt elaborate programe specifice de formare profesională pentru categoriile de persoane defavorizate sau cu şanse reduse de integrare pe piaţa forţei de muncă: tineri, femei, romi, persoane cu dizabilităţi, şomeri de lungă durată, deţinuţi, etc.

Planul de formare pentru anul 2018 cuprinde un număr de 59 de programe de formare profesională pentru un număr de 1015 de șomeri și 48 de deținuți.

AJOFM Vaslui va organiza în  anul 2018 cursuri de calificare pentru următoarele meserii/ calificari: agent de securitate, barman, brutar, bucătar, coafor, cofetar-patiser, contabil, cusător piese din înlocuitori, casier, formator, frizer, inspector (referent) resurse umane, inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, instalator înstalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, lucrător în comerţ, lucrător în cultura plantelor, manager proiect, manichiurist-pedichiurist, pizzar, etc.

In luna februarie AJOFM Vaslui intenţionează să deschidă următoarele programe de formare profesională:

  • la Vaslui – un program de formare profesională pentru coafor si un program de formare profesională pentru barman;
  • la Bârlad – un program de formare profesionala pentru confecționer îmbrăcăminte;

 

Șomerii  care beneficiază gratuit de servicii de formare profesională :

– beneficiază de pregatire teoretică și practică pe toată durata cursului și să sustină, gratuit, de cel mult două ori examenul de absolvire la finalizarea cursului;

– beneficiază de rechizite și materiale de instruire;

– beneficiază dacă este cazul de echipament de protecție pe timpul instruirii practice ;

– beneficiaza pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun sau, după caz de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult patru deplasări în cursul unei luni, dacă nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregatire;

– beneficiaza de consultații medicale, analize medicale și teste necesare frecventării cursului.

Înscrierea la cursuri se face la birourile de informare şi consiliere din agențiile locale  Vaslui, Bîrlad și Huși.

Cursurile sunt gratuite şi pentru şomerii neindemnizaţi aflaţi în evindenţa agenţiei ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Orice persoană care doreşte să beneficieze în mod gratuit de serviciile oferite de către agenţia noastră se poate înscrie pe baza unui dosar care cuprinde: copie după cartea de identitate, copie după certificatele de studii, adeverinţă medicală din care să reiasă că este apt de muncă sau are eventuale restrictii medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.