Artiștii de la ”Soleștenii” participă marți ”La Măruță”, la Duelul Ansamblurilor

Calificat la ”Duelul Ansamblurilor ”, competiție inițiată de ProTV, în cadrul emisiunii ”La Măruță”, Ansamblul Folcloric ”Soleștenii”, ansamblu reprezentativ pentru promovarea datinilor și obiceiurilor tradiționale din județ, are nevoie de sprijinul nostru. Marți, 23 ianiuarie, între orele 15,00- 16,45, membrii Ansamblului au nevoie de susținerea tuturor celor care le apreciază  talentul și efortul.  O puteți face printr-un SMS la 1266, cost 0,24 eurocenti (1 leu) cu textul ”VASLUI” sau online, accesând saitul lamaruta.protv.ro.

Ansamblul Folcloric ”Soleștenii” va participa, marți, la o nouă etapă a competiției ”Duelul Ansamblurilor”, care va avea loc în cadrul emisiunii ”La Măruță” de la ProTv. Acesta a fost acceptat într-o nouă etapă a emisiunii după ce, în noiembrie 2017, membrii săi au dansat pentru prima oară în cadrul emisiunii și au primit multe laude și aprecieri. În noiembrie, artiștii din Solești au umplut platoul emisiunii cu voie bună și dans, au prezentat portul popular moldovenesc și au transmis dragostea și pasiunea lor pentru tot ce înseamnă tradiție. Gospodinele din Solești au mers la București cu bucate tradiționale, gătite cu dragoste și pricepere.
Mâine, dansatorii care reprezintă județul Vaslui în această competiție , vor merge din nou la studiourile din Buftea. De această dată votul publicului este cel care contează și pe care se bazează artiștii din  Solești, pentru a putea merge mai departe în cadrul competiției.
”Dansul este, alături de celălalte activități pe care le desfășurăm, o metodă de a transmite frumusețea datinilor, a obiceiurilor, a folclorului și a portului tradițional din zona noastră. Pentru noi,  nu este o simplă participare la o emisiune de televiziune, ci o oportunitate de a prezenta în fața întregii țări localitatea Solești, de a reprezenta județul Vaslui  într-o competiție care promovează tradițiile. Le mulțumim tuturor celor care ne susțin și tuturor celor care ne vor vota  pentru a trece în etapa următoare, ne-a spus Costel Adam, directorul Căminului Cultural “Elena Cuza” din Solești, coordonatorul Ansamblului ”Soleștenii”.  (Mihaela Zărnescu)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.