Statuia ecvestră de la Secuia, pusă în lanţuri

Șoc  în lumea medicală ! Mai mulţi doctori proctologi au dezbătut zilelea acestea cauza mâncărimilor din zona anală a politicienilor proruşi şi au ajuns la o singură concluzie pertinentă : calviţia !

După modelul românesc “ajută-ţi fratele de peste Prut, cu o luare în spaţiu la Vaslui, cu 50 de euro “, Dondonel, supărat nevoie mare pe Traian, marinarul cheliuță, din cauza refuzului acestuia de a-i oferi sfaturi despre creşterea forţată a pufului în zona capului mare şi pătrat, a avut un atac de panică în timp ce stătea pe “tron” cu ochii bulbucați.

Furios, i-a dat mesaj pe viber pmp-istului: “te fac galeac! Vin de-al meu n-ai vrut sî bei, că te-ai prins că-i sodî, da’ tu niet reţetă, io niet buletin !”

Se pare că gâlceava dintre cei doi a avut şi un efect secundar obştesc. Mai mulţi localnici, din satul Secuia, au decis să pună  în lanţuri statuia domnitorului Ştefan cel Mare, după ce o babă care ghiceşte în boghi (încă de cand era fata mare şi pletoasă), la un chat cu țața Catinca, între trei ochi şi o singură ureche bună, a prezis că statuia va prinde viaţă şi va trece cu paloşul printre sătenii însetaţi cu forţa până la alegeri, cu gând să treacă Prutu şi să-i zică vreo două, pe moldoveneşte, lui Dondonel.

Cu toată supărarea unor doamne curioase,  care auziseră că Ştefan are paloşul mare şi se gândeau că au manichiura nefăcută,  patru vlăjgani, unul mai breaz decât celălalt, nu au mai stat pe gânduri şi au decis să priponeasca statuia voievodului, folosind lanţul de la câinele țaței Catinca şi o frânghie găsită în podul chilerului babei Ana. Țața Catinca, mai slabă de înger, s-a baricadat în beci, cu lumânarea cumpărată de la magazinul comunal şi cu banii strânşi pentru papucii de înmormîntare. Un tânar care se jura cu mâna pe ficat că nu va mai vota sub influenţa păhărelului de troscău, a decis să se urce într-un prun la 10.000 de metri de casă.   “Degeaba!” a exclamat un cetăţean nevertical. “Ne va spinteca pe toţi!”  (Corina Ziarista)

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.