A încercat să treacă granița cu un permis de conducere fals

La sfârşitul săptămânii trecute, în jurul orei 05.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, între localităţile de frontieră Pogăneşti şi Chersăcosu, un autoturism marca Renault, condus de cetăţeanul român  A.S., în vârstă de 37 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că  bărbatul nu deţinea permise de conducere.

”În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducerela finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Tot în data de 18 iulie, în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei pentru a intra în ţară, C.A. cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 30 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes Benz CLS 320, care a prezentat pe lângă documentele de călătorie şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor poloneze.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la controlul de frontieră în ambele cazuri, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisele de conducere nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.