Ziarul de Vaslui şi CJCPCT Vaslui lansează campania umanitară “Dăruim împreună!”

Au mîinile bătătorite de muncă, obrajii brăzdaţi de riduri adânci şi ochii le strălucesc în lacrimi dacă le oferi o ciocolată, o hăinuţă călduroasă şi o vorbă bună. I-am întâlnit în toate peregrinările noastre prin satele vasluiene şi am fi dorit să facem mai mult pentru aceşti bătrâni singuri,  părăsiţi, de voie sau de nevoie, de copiii care au încercat ei înşişi să supravieţuiască.  Nelipsiţi de pe uliţele satelor sunt şi copiii pentru care jucăriile viu colorate sunt doar pe sticla televizoarelor, în reclamele publicitare ale canalelor de desene animate, iar hăinuţele sunt întodeauna prea puţine, prea ieftine, prea urâte.

banner-campanie-zdvEste o lume aproape de noi, pentru care fiecare poate face câte ceva…  Acesta este motivul pentru care Ziarul de Vaslui şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJPCT) Vaslui, în parteneriat cu Asociaţia “Nu eşti singur”, Complexul de Servicii Comunitare (CSC) nr. 1 Vaslui Şi Proxima Shopping Center Vaslui, lansează campania umanitară “Dăruim Împreună!”.

Campania are ca obiectiv colectarea de bunuri destinate copiilor şi bătrânilor aflaţi în situaţii dificile, din mediul rural şi, după o discuţie cu Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui, a fost proiectată ca o extensie a proiectului  foto de promovare a judeţului, “Satul vasluian – tradiție și actualitate”.

“În cadrul proiectului, lunar, o echipă de 30-40 de vasluieni pasionaţi de fotografie, merge prin satele vasluiene pentru a fotografia şi promova frumuseţile şi tradiţiile din zona respectivă. Faptul că o idee a noastră poate fi completată cu o acţiune caritabilă, nu poate decât să servească întregii comunităţi. Nu este pentru prima dată când dublăm o acţiune culturală cu una socială, practic continuăm ceea ce am făcut şi la “Târgul de jucării” şi acesta este motivul pentru care ne-am aliat şi susţinem iniţiativa Ziarului de Vaslui. De fiecare dată încercăm să ne adresăm unor categorii cât mai largi de public, să ne diversificăm acţiunile derulate pe lângă un proiect principal şi nu o să ezităm niciodată să ne implicăm în activităţi care au ca variantă comunicarea cu publicul larg. Suntem prea mult bombardaţi cu mesaje şi lucruri negative, care ne afectează pe toţi şi trebuie, cumva, să echilibrăm această balanţă şi să venim şi cu lucruri bune, frumoase, pozitive. Eu sunt convins că împreună vom reuşi şi îi aştept alături de noi pe toţi cei care vor să ne susţină”, a spus Lucian Onciu.

“Îmi doresc ca această campanie să fie un exemplu pentru cei din jur, să-şi iubească aproapele şi să întindă o mână de ajutor oricând celor aflaţi în nevoie. Să nu ne uităm bunicii și să le mai facem câte o bucurie din când în când!”, a spus Gianina Postolache, preşedintele Asociaţiei “Nu eşti singur” Vaslui. 

Partenerii şi prietenii noştri care au aflat despre ideea de a demara o campanie, au făcut şi primele donaţii. Astfel, Proxima Shopping Center Vaslui a oferit prosoape de baie, cearşafuri, produse de curăţenie şi şosete bărbăteşti, iar Ionuţ Balaban, Liliana Sabadac, Cossete Ventoneac, Claudia Ghelbere, Răzvan Cazacu şi Rodica Boguleţ ne-au oferit haine şi încălţăminte pentru copii şi adulţi. Acestea vor ajunge, la sfârşitul acestei săptămâni,  la copiii şi bătrânii din Gârceni.

Dacă vreţi să susţineţi proiectul nostru, vă aşteptăm cu donaţii, în fiecare vineri, între orele 12.00-18.00, la sediul CSC nr 1 Vaslui (lângă Şcoala nr 10) sau, pentru întrebari şi sugestii, pe paginile de facebook ale organizatorilor şi partenerilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.