Tâlhari la 18 ani
Polițiștii vasluieni au reținut trei tineri, bănuiţi de comiterea a două infracţiuni de tâlhărie calificată şi a unei tentative la aceeaşi infracţiune. Aceştia urmează să fie prezentaţi la unitatea de parchet competentă, cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate.
La data de 09 martie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui au reținut pentru 24 de ore trei tineri în vârstă de 18 de ani, doi din comuna Pungeşti iar al treilea din comuna Roşieşti. Aceştia sunt bănuiţi de comiterea a două infracțiuni de tâlhărie calificată şi a unei tentative la infracţiunea de tâlhărie calificată, fapte săvârșite pe raza municipiului Vaslui.
Cei trei tineri sunt bănuiţi că, la sfârşitul lunii februarie, a.c. ar fi sustras prin violenţă un telefon mobil în valoare de aproximativ 500 de lei, de la un tânăr de 16 ani, din municipiul Vaslui. De asemenea, cei trei ar fi încercat să sustragă telefonul mobil unui tânăr de 17 ani, din municipiul Vaslui, folosind mijloace violente, fără însă a reuşi acest lucru.
Totodată, în seara de 05 martie, persoanele în cauză ar fi smuls telefonul mobil şi geanta personală, ce aparţineau unei femei în vârstă de 28 de ani, din municipiul Vaslui. Încă din momentul primei sesizări, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Vaslui au demarat cercetările pentru identificarea celor care au săvârşit infracţiunile de tâlhărie. De asemenea, aceştia au intensificat acţiunile pe linia prevenirii infracţiunilor comise cu violenţă (mai ales în zona în care au fost comise cele trei fapte). Din cercetări a reieşit că în toate cele trei cazuri, săvârşite în intervalul orar 21.00-22.00, autorii purtau haine închise la culoare şi aveau feţele acoperite cu eşarfe sau fulare.
Prejudiciul, în valoare de aproximativ 1.200 de lei, a fost recuperat în totalitate de către poliţişti, bunurile fiind înapoiate persoanelor vătămate. În cursul acestei zile, cei trei tineri urmează să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea de luare a unei măsuri privative de libertate.
Cele mai multe dintre infracţiunile de tâlhărie sunt comise în locuri publice sau în spaţiile comune ale imobilelor. Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiune, vă recomandăm :
- Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.
- Dacă, din diverse motive, trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).
- Când observaţi că sunteţi urmăriţi de persoane necunoscute, încercaţi să vă deplasaţi prin zone intens circulate, chiar dacă asta presupune schimbarea traseului dumneavoastră.
- Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări) şi nici cu bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră.