Vehicul căutat de autoritățile italiene, depistat la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat la controlul de frontieră o remorcă tip cisternă declarată furată de autoritățile din Italia, despre care șoferul, un bărbat din Republica Moldova, a declarat că a fost achiziționată din Polonia.

În ziua de 29 aprilie , în jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, județul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, cetățeanul din Republica Moldova Valeriu C., în vârstă de 61 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion, înmatriculat în Republica Moldova și o remorcă tip cisternă, înmatriculată în Polonia.

La controlul de frontieră, lucr[torii vamali au constatat că remorca în cauză figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de Italia la data de 6 aprilie 2017.

“Au fost efectuate verificări suplimentare, iar în data de 2 mai, autoritățile italiene ne-au informat în scris că vehiculul face obiectul unei infracțiuni de delapidare (autovehiculul a fost achiziționat în leasing, iar utilizatorul nu a mai plătit ratele și nici nu a returnat vehiculul).

Cu privire la aspectele constatate, Valeriu C. a declarat că, împreună cu proprietarul firmei de transport unde este angajat, a achizitionat vehiculul in cauza din Polonia, de la o societate comercială de profil, in schimbul sumei de 29.000 euro și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este implicat în vreun litigiu.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, iar vehiculul, în valoare de 135.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, a precizat inspectorul principal de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al STPF Vaslui.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.