Profil de candidat: Petru Cristinel Rusu, candidatul PNL pentru Primăria Negrești

Nume, ocupație:

  • Rusu Petru Cristinel, de profesie inginer, licențiat în Energetică. În prezent ocupă o funcție de Senior Manager într-o companie multinațională cu capital privat german.

Data şi locul naşterii:

  • 26.06.1975, oraș Negrești, județul Vaslui

Stare civilă:

  • Căsătorit, tatăl a doi copii, un băiat și o fată.

Studii:

  • Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi„ Iași, Facultatea de Electrotehnică, Secția Energetică.

Activitatea profesională:

  • A activat timp de 20 de ani în domeniul în care a studiat, energetic. A parcurs, rând pe rând, treptele profesionale de la inginer debutant până la Senior Manager, funcție deținută în acest moment.

Activitate politică:

  • A cochetat cu politica încă din studenție, din anul 1996, la Iași. Întors pe meleagurile în care a crescut, după o perioadă de aproximativ 10 ani în care s-a dedicat profesiei și familiei, in anul 2008 a acceptat să candideze la funcția de consilier local la Negrești.

În anul 2017, alături de Nelu Tătaru, Dumitru Boroș și Marius Arcăleanu, a participat la alegerile pentru  conducerea Organizației PNL Vaslui. De atunci ocupă funcția de prim-vicepreședinte al PNL Vaslui.  ”Am   format o echipă performantă cu care sperăm să câștigăm alegerile locale și parlamentare în județ”, spune candidatul.

Reporter: Domnule Cristinel Rusu, cine este omul  din spatele CV-ului?

Petru Cristinel Rusu: Consider că sunt în primul rând un om serios și muncitor. Așa am încercat permanent să-mi dezvolt cariera. Îmi place munca în echipă, nu-mi plac „eroii„ închipuiți și încerc întotdeauna să văd partea pozitivă din oameni.

Am învățat permanent, sunt adeptul perfecționării continue și sunt recunoscător tuturor celor care au crezut în mine și m-au sprijinit in decursul vieții.

O mare contribuție la dezvoltarea mea o are și compania în care lucrez. Seriozitatea germană, implicarea, dezvoltarea continuă, instruirea personalului, stimularea imaginației, etc. sunt principii occidentale care și-au arătat eficacitatea.

Reporter:  Care sunt realizările cu care va mândriţi pe plan profesional?

Petru Cristinel Rusu: Sunt multe reușite pe care le-am avut în plan profesional cu care mă mândresc, care au făcut obiectul evaluării mele în fiecare an și care atunci când am meritat, au condus la promovarea mea. În mediul privat, nimeni nu își permite să-și bată joc de banii companiei și să promoveze incompetenți. În  sistemul public probabil că se mai întâmplă, dar v-a trebui să corectăm acest lucru, daca ne dorim să evoluăm.

Reporter: Dar pe plan personal?

Petru Cristinel Rusu:   În plan personal sunt împlinit cu mine, cu familia mea și îmi doresc să fim sănătoși cu toții.

Reporter: Când și de ce aţi intrat în politică?

Petru Cristinel Rusu: Așa cum am mai menționat,  în 1996 am intrat în politică și din 2008 activez efectiv. Atâta timp cât deciziile într-o democrație se iau de către politicieni, consider că fiecare dintre noi trebuie să fim parte a deciziei.  Asta nu însemnă că trebuie să intrăm toți în politică, dar toți putem participa la decizie, fie și prin simplu fapt că mergem la vot.

Reporter:  Candidați pentru funcția de primar. Care sunt proiectele pe care le propuneți cetățenilor orașului Negrești?

Petru Cristinel Rusu:   Candidez pentru funcția de primar al orașului Negrești, am foarte multe proiecte de realizat. Parte din ele se află în broșura mea electorală. Multe lucruri sunt necesare la noi. În toate domeniile. De la infrastructură, învățământ, sănătate, locuri de muncă, utilități (apă, gaz metan, electricitate, canalizare, ) etc.

Reporter: Cum vreţi să realizaţi aceste proiecte?

Petru Cristinel Rusu: Trebuie doar să vrei, să faci aceste proiecte și să muncești pentru a le realiza. Cuvintele cheie Dorință și Muncă. Sau cum zice românul, „dacă vrei SE POATE„.

Reporter: Cum vreţi să implicaţi comunitatea în proiectele dumneavoastră?

Petru Cristinel Rusu: Banii de care dispune orașul Negrești sunt destul de puțini și de aceea cheltuirea lor trebuie făcută funcție de nevoile imediate ale cetățenilor. Iar ce-și doresc cetățenii nu poți afla decât de la ei. Trebuie să discuți mult cu cetățenii care te-au ales și să găsești soluțiile la problemele lor. Exista un principiul al „ascultării active” care, de multe ori, este uitat de politicieni.

Reporter: Infrastructura este mereu o provocare pentru orice edil. Cum vedeți îmbunătățirea lucrurilor în acest domeniu?

Petru Cristinel Rusu: Da. Avem mari probleme atât în Negrești cât și în județ cu infrastructura, de toate felurile. Drumuri de lut sau piatră, lipsa alimentarilor de apă, gaze naturale, energie electrică, etc.

Trebuie să faci multe proiecte și să cauți sursele de finanțare. Există multe comunități care au reușit în decursul anilor și trebuie văzut cum au făcut ei. Nu reinventăm roata, ci doar o facem să meargă.

Reporter:  Cum veți promova proiectele, în cazul în care nu veți avea un Consiliu Local/Județean majoritar partidului pe care il reprezentați?

Petru Cristinel Rusu: Îmi doresc mult ca majoritățile să fie făcute în jurul PNL. Dacă vom fi minoritari,  mizez mult pe conștiința aleșilor locali. Până la urmă dorim să facem administrație eficientă, nu politică de mahala.  Dar eu cred că anul acesta PNL va face majoritate atât în CL Negrești cât și în conducerea județeană.

Reporter: Care sunt atuurile dumneavoastră în faţă celorlalţi candidaţi? De ce ar trebui să vă voteze negreștenii?

Petru Cristinel Rusu: Fiecare candidat are bune și rele.  Nu știu dacă trebuie eu să vorbesc despre atuurile mele aici, pentru că pot fi considerat subiectiv. Dar, pot spune cu tărie că sunt „o mie de motive„ pentru care candidații PNL trebuie votați în județul Vaslui. Președintele PNL Vaslui, domnul Nelu Tătaru este unul din cei mai performanți miniștri, care aduce în sfârșit o imagine pozitivă pentru județul nostru, candidații PNL au fost selectați cu atenție, iar principalul adversar politic, PSD, care a condus acest județ într-o formă sau alta 30 de ani, și-a arătat limitele. Cu PSD la conducere am ajuns pe ultimele locuri în țară din punct de vedere economic.

Este timpul să alegem oameni noi, să alegem Marius Arcăleanu la conducerea CJ Vaslui și, cu acordul dumneavoastră, la Negrești să alegem Cristi Rusu și PNL .

(Material de propagandă electorală executat de SC REAL4MEDIA SRL la comanda PNL Vaslui. Cod mandatar: 21200012)