Tabăra pentru cei fără adăpost în urma conflictului militar din Ucraina, la Huși

Pentru acoperirea eficientă a misiunilor din teren generate de dinamica fluxului de cetățeni sosiți în Romania din zonele de conflict și în urma hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.) Vaslui, la ieșirea din municipiul Huși, pe strada Drum Recea, nr. 1 (în zona fostului obor), a fost operaționalizată tabăra pentru persoanele care au plecat din Ucraina, în urma conflictului militar din această țară.

Pe terenul pus la dispoziție de Primăria municipiului Huși, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui a amplasat 31 corturi și trei (3) containere pentru adăpostirea persoanelor care au fugit din calea războiului. Aceste corturi și unul dintre containere asigură 205 locuri pentru ucrainenii care au trecut granița prin vama Albița. Celelalte două containere sunt folosite ca băi, respectiv toalete. Autoritățile locale au asigurat accesul la rețeaua electrică precum și la celelalte facilități impuse de reglementările igienico-sanitare.
Tot în această locație, cu sprijinul Primăriei Huși au fost amplasate alte 10 containere distribuite de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (A.N.R.S.P.S.), un supliment de încă 40 locuri pentru persoanele ucrainene care au nevoie de ajutor.

La nivelul taberei este amenajat și un punct de colectare a alimentelor, cazarmamentului și materialelor de igienă individuală.
Completul poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 245 persoane (dintre care, 201 locuri în corturile taberei mobile), tabăra fiind prevăzută cu 31 corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/dirijarea circuitului persoanelor, precum și o bucătărie rulantă.
Asigurăm populația că pompierii salvatori sunt și rămân la datorie, aceștia gestionând cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și de responsabilitate.