Vasluiancă împușcată în cap pe o stradă din Mehedinți

O femeie a fost împuşcată mortal, joi, în centrul oraşului Vânju Mare, de un bărbat care apoi a încercat să se sinucidă, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi. Loredana Ioniță, în vârstă de 43 de ani era din Pușcași, dar lucra în Mehedinți, acolo unde trăia alături de fiul și concubinul ei. Cel care a deschis focul asupra femeii este nimeni altul decât fostul soț, un italian stabilit în România. Crima a avut loc în fața unui magazin central din oraș.

Cei doi au fost căsătoriți în Italia, dar s-au despărțit. Loredana a părăsit peninsula și s-a întors în România, unde și-a refăcut viața și, împreună cu actualul iubit, avea o firmă de pompe funebre. Bărbatul nu a putut accepta ideea separării și a venit după ea în România.

Femeia, împușcată cu o armă interzisă în România

Acesta a împușcat-o pe Loredana în cap cu un pistol Bereta, o armă interzisă în România cu glonț letal, iar apoi și-a tras mai multe gloanțe în piept, în încercarea de a se sinucide.

Oamenii legii verifică acum modul în care a fost posibil ca el să intre în țară cu această armă letală.

La data de 23 decembrie 2021, ora 09.13 , prin apelul 112, Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți a fost sesizat despre faptul că, în centrul orașului Vânju Mare, un bărbat ar fi tras cu un pistol într-o femeie, după care și-ar fi tras mai multe focuri de armă în piept”, conform Poliției Mehedinți.

La fața locului, a mers un echipaj de poliție, dar și un echipaj SMURD și unul de ambulanță.

„Echipajele medicale au constat că femeia a decedat, bărbatul fiind transportat la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, menționează IPJ Mehedinți.

„Pentru efectuarea de cercetări, în zona comiterii faptei, s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, formată din polițiști de investigații criminale și criminaliști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți”, adaugă sursa citată.