Proiectil neexplodat, descoperit la Bursuci

Echipa de pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui a intervenit în această dimineaţă în localitatea Bursuci, pentru asanarea unui element de muniție rămas neexplodat din cea de-a doua conflagrație mondială, un proiectil exploziv de 57 mm. Proiectilul a fost găsit de către un cetățean din localitate care lucra la extinderea rețelei de rigole. Elementul exploziv a fost transportat în siguranță la depozitul de muniție.
Pompierii avertizeayă ca în cazul în care descoperiți elemente de muniție neexplodată sau luați la cunoștință despre existența lor, anuntați imediat evenimentul prin SNAU 112.
Pentru evitarea unor tragedii atunci când descoperiți elemente de muniție neexplodată actionați astfel :

Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;

Nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;

Nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;

Nu ridicați, nu transportați, nu introduceți munițiile neexplodate în locuințe;

Nu aruncați munițiile la fier vechi și nu le predați la societățile colectoare;

Nu lăsați copiii să se joace cu muniție;

La sosirea organelor specializate indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă;

Când se execută lucrări și se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță evenimentul la 112.

Neutralizarea și distrugerea munițiilor se execută numai de către echipele  pirotehnice care au pregătirea și dotarea cu aparatura specială pentru această misiune periculoasă.
NU  UITAȚI că pentru a evita producerea unor tragedii este deosebit de important să respectați regulile de comportament atunci când este găsit un element de muniție neexplodat !