Cunoscutul interlop ieşean, Alex Corduneanu, arestat de poliţiştii din Vaslui

Alex, unul din copiii lui Costel Corduneanu, liderul Clanului Cordunenilor din Iaşi,  a fost arestat pentru 30 de zile. El a fost prins întâmplător de polițiștii din Vaslui.

Acesta conducea sub influența drogurilor.Alex Corduneanu a avut ghinionul să pice în plasa polițiștilor din Vaslui care făceau o razie (acțiunea „Năvodul”) pentru prinderea unor tâlhari. Acesta se afla vineri seara la volanul unui Seat Ibiza roșu, iar în mașină cu el se mai aflau două persoane. Pe raza localități Munteni, autoturismul a fost oprit, iar polițiștii au fost uimiți să descopere că persoana de la volan era sub influența drogurilor.

Agenții de la Rutieră au trecut la o percheziție amănunțită și au descoperit în buzunarul hainei lui Corduneanu un pachețel cu 30 de grame de heroină, care pe piața neagră valorează în jur de 9.000 de lei.

Alex Corduneanu a refuzat să colaboreze cu polițiștii, invocând Omerta. Nu a spus de unde a cumpărat drogurile, dar aceștia bănuiesc că ar proveni din Bârlad sau Galați. El este cunoscut drept consumator de substanțe interzise.

Judecătorii ieșeni au dispus arestarea prentru 30 de zile a lui Alex Corduneanu, fiul liderului clanului Corduneanu, Costel.Potrivit unor surse judiciare, fiul lui Costel Corduneanu s-ar fi ocupat cu traficul de heroină. Alături de o altă persoană, acesta ar fi cumparat 36 de grame de stupefiante de la un alt lider interlop.

Tânărul este acuzat de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri în vederea consumului.

Dosarul în care acesta este inculpat este instrumentat de DIICOT Iași.