Peripeţii la volan pe drumurile județului

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de 4 bărbați din județul Vaslui depistați zilele trecute pe drumurile publice ale județului Vaslui încălcând legislația rutieră în vigoare.

 În data de 10 ianuarie, la orele 16:50, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Huși, care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la intersecția străzilor Maior Popescu cu Gheorghe Frent, au depistat și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui.

Conducătorul autoturismului susmenționat a fost identificat ca fiind un bărbat de 33 de ani din Huși, județul Vaslui care, deși emana halenă alcoolică, a refuzat să se supună testării cu etilotestul. Ulterior, a fost condus la spital, dar a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336 din Codul Penal.

***

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Negrești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Gării din Negrești,  județul Vaslui, au depistat în trafic, la data de 11 ianuarie a.c., ora 19:30,  un autoturism înmatriculat în județul Iași, condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Negrești, care a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile poloneze.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu figurează în bazele de date ca având eliberat permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 1 din Codul Penal.

***

În localitatea  Ciocani, județul Vaslui, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 3 Bârlad  – Postul de Poliție Ciocani-, care se aflau în serviciu de patrulare, au depistat în data de 12 ianuarie a.c., ora 18.30, un tractor agricol neînmatriculat și neînregistrat, ce se deplasa pe drumul județean DJ 243 B, fiind condus de un bărbat în vârstă de 22 de ani din localitatea Grivița, județul Vaslui.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 334 din Codul Penal.

***

În data de 13 ianuarie, ora 23:40, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Biroul Rutier, efectuând serviciul de supraveghere și control trafic rutier pe strada Gării din municipiul Vaslui, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat ce emana halenă alcoolică.

Testarea bărbatului de 31 de ani din localitatea Pușcași, județul Vaslui, cu aparatul alcooltest, a indicat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal.

Polițiștii vasluieni vor acționa în continuare în vederea impunerii unui climat de disciplină și siguranță în rândul conducătorilor de autovehicule, în ceea ce privește respectarea regimului legal de viteză, sancționarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau fără a poseda permis de conducere, precum și pentru consolidarea autorității polițiștilor în relația cu participanții la traficul rutier.