A spart un magazin ca să fure ţigări şi băutură

Poliţiştii negreșteni au reţinut un bărbat în vârstă de 19 ani, din orașul Negrești, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Negrești au probat activitatea infracțională  a unui bărbat în vârstă de 19 ani, din orașul Negrești, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 10/11 ianuarie, cel bănuit a pătruns, prin forțarea sistemului de închidere, într-un magazin de alimentație publică de pe raza orașului Negrești, de unde a sustras băuturi alcoolice, țigarete și bani. Prejudiciul stabilit prin comiterea faptei este de aproximativ 650 de lei. O mare parte din bunurile sustrase au fost recuperate și restituite persoanei vătămate.

În data de 11 ianuarie, bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar a doua zi a fost prezentat  Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Pentru a preveni comiterea unor astfel de infracțiuni, polițiștii vă recomandă:

  • Dotați societățile pe care le administrați cu un sistem viabil de alarmă;
  • Montați în punctele sensibile ale spațiilor comerciale un grilaj solid care să împiedice pătrunderea hoților în interior;
  • Este recomandat ca ușa de acces în spațiul comercial să fie prevăzută cu un sistem de protecție tip clopot care să protejeze lacătul și să îngreuneze activitatea infracțională a hoțului;
  • Apelați la serviciile unei societăți de pază și intervenție rapidă;
  • Angajați pe timpul nopții un paznic.