Paradă la deschiderea Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui (galerie foto)

Astăzi, Zilele Culturale ale municipiului Vaslui au debutat cu o  festivitate de deschiderea care a avut loc de la ora 10.00 în fața Primăriei Vaslui. La acest moment festiv au luat parte reprezentanți ai autorităților locale și județene, elevi, locuitori ai orașului

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus celor prezenți că pentru pregătirea activităților din aceste zile a lucrat o echipă de oameni devotați, exprimându-și speranța ca vasluienii vor participa în număr mare la activitățile prevăzute în program

„Suntem în așteaptarea oaspeților din Cahul, Anenii Noi și alte comunități din Republica Moldova. Vrem să fim gazde bune tuturor celor care ne vizitează orașul și să oferim spectacole de înaltă ținută”, a spus Vasile Pavăl.

În scurta ceremonie de deschidere, municipalitatea a oferit o plachetă și un buchet de flori sportivei Laura Antochi, care reprezintă cu cinste județul Vaslui la întrecerile sportive.

Alaiul din fața Primăriei Vaslui s-a deplasat ulterior în Parcul Copou, costumele de epocă fiind principala atracție pentru cei prezenți la eveniment.

Programul stabilit pentru prima zi de sărbătoare cuprinde activități culturale, sportive, fiind organizat și un târg al ONG-urilor în Parcul Copou etc.

De la ora 19.30, în Centrul Civic al municipiului Vaslui vor susține momente artistice Trupa Dance Factory și Trupa Hometown Dance Studio. Seara va fi întregită cu un recital al Trupei Marks și un recital susținut de Nicole Cherry&Band etc.

De altfel, pe parcursul celor trei zile de sărbătoare, sportul va avea locul său privilegiat: întreceri de cros, demonstrații de taekwon-do sau concursuri de șah, tenis de masă și volei.

De asemenea, vor avea loc manifestări culturale  la Biblioteca Județeană, la Teatrul de Vară și la Muzeul Județean Vaslui: lansări de carte, expoziții și vernisaje ale unor expoziții de pictură.

În fiecare seară, în Centrul Civic, vasluienii vor putea participa la spectacole, și de această dată organizatorii încercînd sî invite artiști care să mulțumească toate categoriile de vârstă.