Încep zilele Culturale ale muncipiului Vaslui! Vezi programul

În perioada 13-15 august, Vasluiul se îmbracă din nou în haine de sărbătoare. Și de această dată Zilele Culturale ale municipiului Vaslui vor fi marcate de expoziții și lansări de carte, concursuri, întreceri sportive, spectacole.

În organizarea Primăriei municipiului Vaslui, în parteneriat cu Consiliul Județean Vaslui, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui și Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui  Zilele Culturale ale municipiului Vaslui se vor deschide oficial duminică, 13 august, de la ora 10:00, cu tradiționala paradă și un spectacol artistic al grupurilor de elevi de la cluburile de la Palatul Copiilor. În aceeași zi, pe scena din Centrul Civic vor urca, de la ora 19:30, trupa Dance Factory, trupa Hometown Dance Studio, iar trupa Marks și Nicole Cherry vor susține recitaluri.

 Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui vor continua în a doua zi cu festivitatea de închidere a proiectului destinat copiilor și tinerilor derulat de Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” din Vaslui.

De la orele 12,00, tot la bibliotecă va fi organizat un eveniment literar: Expoziția de carte și lansarea volumului scriitorului vasluian Paul Zahariuc „Puncte cardinale anapoda; reportaje, interviuri, reflecții, aventuri proprii”.

Iubitorii de sport și de mișcare vor putea să facă acest lucru la bazele sportive din municipiu ori să asiste la meciurile din cadrul Cupei Vasluiului la handbal feminin junioare, întreceri ce se vor desfășura la Liceul cu Program Sportiv, începând cu orele 10.00.

La Clubul Prietenia, Clubul Sportiv „Sergentul” din Vaslui va organiza Concursul Național de Șah, pe cele două secțiuni, jucători cu ELO sub 2.200 și sportivi mai mici de 12 ani, concurs la care sunt așteptați să participe jucători din întraga țară.

În ceea ce privește momentele artistice, pe parcursul dimineții, pe scena din Parcul Copou vor evolua, de la orele 10,00, Ansamblul „Mugurel”, Fanfara Rotaria și ansamblurile și formațiile de la Palatul Copiilor: Melody, Raindrops, Izvorașul, Floarea Dorului, Prietenia.

A treia zi a Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui începe în forță. De la ora 9.00, este organizată o competiție de baschet pe terenul de sport de la Liceul „Mihail Kogălniceanu”, după care de la ora 10.00 va avea loc un simultan de șah la Centrul „Prietenia” Vaslui.

Capitolul sport va fi întregit tot de la ora 10.00 cu o demnostrație de karate tradiționale pe terenul de tenis din Parcul Copou.

La secțiunea cultural, vasluienii vor putea participa de la ora 11.00 la vernisajul expoziției temporare „Vacanțele și concediile românilor în perioada comunistă”, evenimant care va avea loc la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare”. Pentru ca de la ora 12.00 să fie organizat vernisajul  expoziției „Dor”, expoziție duo mamă-fică Elena Nourescu Gavril&Lorena Gavril.

Un moment important al zilei se va consuma la Hotel Savior din Vaslui, unde va avea loc Nunta de Aur „Poveștile Noastre”.

De la ora 19.30 în Centrul Civic va concerta Ansamblul Folcloric „Busuiocul”, după care vasluienii vor putea asista la mai multe recitaluri printre care Matilda Pascal Cojocărița, Remus Bujor, Paul Axinte, Nechita Amexandu, Lili Ciortan, Ioana Stoleru etc.

Ultima seara a Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui se va încheia cu recitalul Orchestrei „Rapsodia Vasluiului” și un foc de artificii.