Ore de foc! 41 de misiuni în 24 de ore pentru ISU Vaslui

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui şi Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au desfăşurat 41 misiuni, astfel:

  • 29 misiuni ale echipajelor S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă;
  • 3  pentru stingerea incendiilor produse în gospodăriile populației;
  • 9 misiuni de recunoaştere în teren, de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.

 În cursul zilei de ieri, la ora 18.45, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de pe strada Nicolae Milescu din municipiul Vaslui.

Pentru localizarea şi  lichidarea incendiului,  la faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de Pompieri Vaslui, cu două autospeciale de stingere.  În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul bucătăriei. Flăcările au distrus o parte din bunurile din încăpere: un pat, o uşă şi diverse textile şi s-au degradat soba fără acumulare de căldură şi tencuiala pereţilor din bucătărie. Intervenţia prompă a pompierilor a limitat incendiul la nivelul încăperei respective, fără a afecta celelalte camere din locuinţă. Intervenţia a durat aproximativ zece minute şi nu s-au înregistrat victime. Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost efectul termic de la o sobă fără acumulare de căldură.

În jurul orei 21.38, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un deposit de furaje în localitatea Crăciuneşti, comuna Rebricea. Pentru localizarea şi  lichidarea incendiului,  la faţa locului s-a deplasat Garda II Negreşti, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi 4 subofiţeri, care au acţionat în cooperare cu S.V.S.U.   În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta cu violenţă la depozitul de furaje, cu pericol de propagare la locuinţa aflată in apropiere. Flăcările au distrus circa 10 tone de furaje, 4 mc lemn,  60ml gard din lemn şi 30 plăci azbociment de la acoperişul depozitului de furaje. Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost un foc deschis lăsat nesupravegheat.

În cursul acestei dimineti, în jurul orei 07.50, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Vaslui au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism din municipiul Vaslui, pe strada Castanilor. În momentul sosirii la faţa locului, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la compartimentul motor al autoturismului, cu posibilitate de propagare la întreg autovehiculul. Intervenţia operativă a pompierilor a limitat în mod semnificativ pagubele, flăcările fiind limitate doar la compartimentul motor, fără a cuprinde întregul autoturism. Cauza probabilă o reprezintă o defecţiune produsă la electromotorul autovehiculului. Sesizarea incendiului s-a făcut direct de către personalul unităţii, având în vedere că incendiul s-a produs în apropierea unităţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.