La sfârşit de săptămână, vasluienii sunt invitaţi la ediţia XIV a expoziţiei-atelier “Ouă încondeiate. Icoane”

La sfârşitul acestei săptămani, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui organizează o nouă ediţie a Târgului de ouă încondeiate şi icoane. Ajuns la a XIV-a ediţie, Târgul se va deschide sâmbătă şi se va bucură de participarea creatorilor de artă populară tradiţională din judeţul Vaslui, dar şi din zone tradiţionale din Iaşi şi Suceava.  În acest an, Târgul de ouă încondeiate şi icoane va avea loc în Centrul Civic, iar deschiderea este programată pentru sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 10.00.

Pe langă ouă încondeiate, vasluienii vor putea admira şi cumpăra icoane pictate pe lemn sau sticlă. Nu vor lipsi coşurile de nuiele, nici tradiţionalele cusături populare.”Avem şi în acest an meşteri populari reprezentativi. Astfel, cu ouă încondeiate vor venii artişti din Vatra Moldoviţei şi Ciocăneşti, din judeţul Suceava, Din Bodeşti şi din Moşna, judeţul Iaşi, dar şi din judeţul Vaslui.  Icoane vor fi expuse de meşteri din Bărlad şi Huşi, tănărul Andrei Vladimir, din Bărlad va veni cu ţesături, iar Asociaţia “Bujorii de la Laza”, cu obiecte de port popular cusute cu motive tradiţionale româneşti.  Coşuri de nuiele vor fi aduse de un meşter popular din comuna Heci, judeţul Iaşi, iar  „Casa Răzeşului” din Pogoneşti va veni în faţă vasluienilor cu produse de artă culinară specifice sărbătorilor pascale. Nu vor lipsi nici atelierele,  care se vor desfăşura sâmbătă, şi la care vor participa membri ai Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Vaslui (ATOV) şi elevi ai cercului de arte de la Şcoala “Vasile AlecsandriŢ, vaslui, coordonaţi de prof. Irina Ureche. Această acţiune se desfăşoară în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, care va fi şi gazdă a atelierelor”, ne-a precizat consultantul artistic Anca Iacob, coordonator al manifestării organizate de CJCPCT Vaslui.

Evenimentul se va desfăşura pe perioada a două zile, între orele 10.00-20.30.

Pe parcursul celor două zile, vor susţine recitaluri rapsozi populari din judeţ.

 

One thought on “La sfârşit de săptămână, vasluienii sunt invitaţi la ediţia XIV a expoziţiei-atelier “Ouă încondeiate. Icoane”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.