Nunți, botezuri și petreceri private stricate de polițiști

În cursul zilei de ieri, 31 octombrie, începând cu ora 20.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, luptători din cadrului Serviciului pentru Acţiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au sistat derularea a 3 evenimente private (două aniversări și un botez), organizate în spații private deschise (curtea unor imobile), din municipiul Vaslui, străzile Matei Basarab, Valentin Silvestru și Mihail Sadoveanu.

Organizatorii celor 3 evenimente și participanţii identificaţi că nu respectau măsurile individuale de protecție (43 de persoane) au fost sancționaţi cu amenzi în cuantum total de peste 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, la ora 23.20, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești și jandarmi au constatat faptul că administratorul unui agent economic de pe raza localității Todirești, județul Vaslui, a permis funcționarea unui bar într-un spatiu public închis. Cu ocazia intervenției poliției au fost identificați 23 de consumatori, precum și o gestionară, care nu respectau măsurile individuale de protecție. S-a luat măsura sancționării contravenționale a administratorului pentru nerespectarea condițiilor referitoare la desfășurarea activității și s-a dispus evacuarea imediată a persoanelor aflate în interiorul barului. Au fost aplicate un număr de 25 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 8.205 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 În acest context, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui reamintesc cetățenilor următoarele recomandări privind conduita socială responsabilă în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri.