Copiii de la Grădiniţa 17 Vaslui, în vizită la colegii din Mărăşeni

Miercuri, 3 mai, un grup de copii de la Grădinţa cu PP nr. 17 Vaslui, însoţiţi de educatoarele Viorica Chiosa, Gabriela Grosu şi  Gina Nane, directorul unităţii, au fost în vizită  la colegii lor de la Grădiniţa cu PN Mărăşeni. Acţiunea a făcut parte din cadrul proiectului „Deschide-ţi sufletul spre mine”, derulat de Grădiniţa nr. 17 Vaslui în perioada noiembrie 2016-mai 2017, în parteneriat cu mai multe unităţi şcolare şi cu Primăria Vaslui.

 Prichindeii de la Grădiniţa 17  s-au pregătit din timp pentru vizita ce urmau să o facă şi au venit, fiecare, cu daruri potrivite pentru colegii lor. Veseli, au urcat într-un microbuz pus la dispoziţie de SC Transurb şi au străbătut distanţa dintre cele două grădiniţe. Colegii lor, i-au primit ca pe oaspeţi de seamă, cu pâine şi sare. Îndrumaţi de cadrele didactice de aici, educator  Gina Ştirbu, învăţător Ion Popliuc şi prof. Luxiţa Oatu, directorul Şcolii Gimnaziale „Ştefan cel Mare”, din comuna Ştefan cel Mare, şcoală coordonatoare, micuţii au vizitat grădiniţa modernă şi au asistat la o slujbă de sfinţire a unităţii şcolare. Au stat la masă împreună cu colegii lor şi, spre surpriza educatoarelor, care îi ştiau pe unii prichindei mai mofturoşi, toţi au golit farfuriuţele cu sărmăluţe. Deja prieteni, cei mici s-au jucat, au dansat, fiecare a prezentat câte ceva din cele învăţate şi s-au desparţit cu promisiunea că vor repeta experienţa.

 „Ne bucură acest parteneriat, pentru că oferă copiilor noştri ocazia de a relaţiona cu alţi copii, de a învăţa, de a-şi deschide orizontul. Astfel avem ocazia să demonstrăm că şi copiii din în mediul rural învaţă lucruri frumoase şi că se fac eforturi pentru a le crea condiţii bune  pentru desfăşurarea procesului de educaţie. Aici avem o clădire nouă, construită şi dotată la standarde europene, în care învaţă 15 preşcolară şi 14 elevi din ciclul primar. Proiectele în care suntem implicaţi sunt diverse: „Şi bătrâni sunt ai noştri”, în parteneriat cu Centrul medico-social Băceşti, unde am şi fost în vizită, „Meseria brăţară de aur”, în parteneriat cu Liceul „Ştefan Procopiu” Vaslui, suntem implicaţi în proiectul naţional „Şcoala te face om”, avem proiecte pe teme ecologice, sociale, religioase, cultural-artistice. Cu grăd8iniţa 17 Vaslui avem un parteneriat vechi, astăzi i-am aşteptat cu bucurie şi emnoţie, şi chiar dacă acest proiect este la final, sperăm ca anul şcolar viitor să derulăm un alt proiect, care să îi aducă pe copiii noştri împreună”, ne-a spusa prof. Luxiţa Oatu.

 „Am iniţiat acest proiect pentru a obișnui copiii să dezvolte relații constructive cu semenii lor, să trăiască împreună stări afective pozitive, să-şi exteriorizeze și să-și împărtășească preocupările și înțelesul pentru anumite subiecte. Din dorința de a veni în sprijinul acestor copii, ne-am propus realizarea unui program de activitǎţi recreative, de comunicare ,care să trezească în sufletele lor bucuria și dorința de a relaționa și cu alți copii.  Grădiniţa este un mic univers unde se poate practica o educaţie europeană, un loc unde se asigură, nu numai un volum important de cunoştinţe, dar se şi formează comportamente necesare integrǎrii în viaţia socialǎ. Colectivele  de cadre didactice, școlarii și preșcolarii implicate în acest proiect, doresc să ridice nivelul calitativ al activitǎților desfășurate, dar și nivelul de colaborare  și cooperare între instituțiile de învățământ”, ne-a precizat prof. Gina Nane.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.