Joi, membrii sindicali vor picheta Penitenciarului Vaslui

Joi, 29 septembrie, începand cu ora 7.30, membrii sindicatului MEGAS din cadrul Penitenciarului Vaslui vor organiza pichetarea unităţii.

Principalele motive de nemulţumire sunt cele legate de numărul mare de ore suplimentare efectuate, lipsa de personal, neaplicarea în sistemul penitenciar a prevederilor OUG 20/2016 privitoare la acordarea salariului de merit. Totodată, membrii de sindicat se arată nemulţumiţi de atitudinea ministruluil Justiţiei în relaţia cu sindicatele. Potrivit lui Paul Artene, preşedintele sindicatului MEGAS, această atitudine a fost reliefată într-o pseudo-negociere  la Penitenciarul Gherla, unde aceasta s-a făcut că nu înţelege nemulţumirea sindicatelor vis-a-vis de numărul imens de ore suplimentare generate de lipsa de personal, arătând cu degetul către o altă sructură aflată în subordinea dumneaei , respectiv Serviciul de Probatiune. „Probabil Doamna Ministru încearcă să menţină o
relaţie bună cu singura instituţie care nu o contestă celelalte, adică judecătorii, parchete şi penitenciare, solicitându-i demisia”, a spus Paul Artene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.