Mortul care respiră, spaima Băceștiului

Rudele unui bărbat de 80 de ani, din comuna Băceşti, declarat mort în urmă cu o săptămână, au sunat la 112 şi au cerut ajutor, susţinând că acesta respiră şi îşi mişcă degetele. Un echipaj de la Ambulanţă a ajuns la faţa locului şi a constatat faptul că bărbatul nu prezenta semne vitale, fiind într-adevăr mort.

Fiica bărbatului mort la spital a fost cea care a sunat la 112, după ce ar fi observat, la priveghi, că tatăl său respiră.

“Rudele au sunat la 112 şi am trimis un echipaj care a constatat că pacientul este, într-adevăr, decedat. Am constatat decesul ca la oricare alt pacient, deşi decesul fusese constatat în spital. Constatarea decesului implică efectuarea unei electrocardiograme. A trebuit să dăm explicaţii familiei despre ceea ce se întâmplă când moare un om”, a declarat, vineri, Ana Maria Ungureanu, directorul medical al SAJ Vaslui.

Mai mult, medicii au constatat că trupul neînsufleţit intrase deja în putrefacţie.

La rândul său, Ana Smaranda Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, a declarat că decesul bărbatului fusese înregistrat în urmă cu şase zile de către medicii unităţii medicale.

“Omul a decedat pe data de 6 mai. A fost eliberat de la morgă cu toate procedurile efectuate conform procedurilor noastre. A fost internat pe Secţia de Medicină Internă”, a precizat Ana Smaranda Rinder, managerul SJU Vaslui. Sursa – Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.