Primarii comunelor Vinderei şi Dragomireşti au trecut la ALDE

În apropierea alegerilor, primarii vasluieni caută echipe puternice, care să îi susţină. Astfel, Ionuţ Ghiur, primarul comunei Vinderei, lăsat fără sprijin politic de PNL, partidul pe listele căruia a candidat la alegerile trecute, a ales să se alăture echipei ALDE Vaslui, condusă de deputatul Daniel Olteanu. Aceeaşi decizie a luat-o şi Dănuţ Iacob, primarul comunei Dragomireşti, candidat la alegerile trecute pe listele Partidul Social Românesc, partid care s-a autodesfiinţat la un an de la alegeri. Potrivit conducerii ALDE Vaslui, surprizele vor continua, obiectivul stabilit la alegeri fiind ca organizaţia judeţeană ALDE să devină a doua formaţiune politică din judeţ. 

“Oficializăm un parteneriat pe care noi îl avem de mai bine de trei ani. Sunt foarte bucuros că ni se alătură astăzi în mod oficial doi oameni, şi o spun fără nicio exagerare, doi oameni extraordinari.  Doi primari dedicaţi, doi primari cu vocație, doi primari niciodatã mulțumiți. Eu, cel puţin, nu am reuşit să îi văd niciodată mulţumiţi de proiectul pe care l-au implementat,  şi spun proiect pentru că deja le era gândul la următorul. Am lucrat foarte bine  împreună,   păstoresc două comune care au stagnat zeci de ani,  dorința lor imensă de a transformă comunitățile foarte repede, le-a atras nu doar comunelor respective, ci şi aprecierea generală a colegilor primari. Sunt doi oameni deosebiţi şi eu vreau să le mulţumesc din suflet că sunt alături de noi, vreau să le mulţumesc şi să îi felicit pentru ceea ce fac în comunităţile lor, să îi asigur de aceeaşi colaborare necondiţionată şi în viitor şi , cu siguranţă, în alegerile din vara ce urmează vor avea succesul pe care îl merită, pentru că ceea ce au făcut dânşii într-un mandat, nu au reuşit predecesorii lor în două, trei sau chiar patru mandate. ”, a spus deputatul Daniel Olteanu.

Încântat de decizia celor doi s-a arătat şi fostul senator Dan Marian, alăturat şi el recent echipei ALDE Vaslui.

“(…)Cei doi sunt primari de referință pentru județul Vaslui, oameni care încă din prima zi a mandatelor lor au început să implementeze proiecte care au dus la bunăstarea și confortul cetăţenilor din localităţile pe care le conduc. Sunt doi oameni extrem de implicați, extrem de muncitori. Eu îi cunosc de foarte mulţi ani: am lucrat împreună, după ce şi-au câştigat mandatele şi-au făcut concetăţenii mulţumiţi, iar exemplul lor de dăruire ar putea fi un exemplu şi pentru alţi primari.  Sunt oameni pe care îi vom sprijini şă îşi ducă la îndeplinire toate obiectivele pe care şi le-au propus.

Pentru perioada următoare, echipa noastră lucrează foarte mult în teritoriu, avem întâlniri cu zeci de lideri ai comunităților locale, primari, viceprimari, consilieri locali, dar și cu oameni care până acum nu au activat în politică, dar vor să se implice, pe care noi îi încurajăm și îi stimulăm să vină alături de noi”, a spus Dan Marian.

Primarul de la Vinderei, Ionuț Ghiur, a mulțumit pentru cuvintele frumoase, precizând că speră ca şi  locuitorii comunei Vinderei să aprecieze ceea ce a fãcut pentru comună, în primul său mandat. “Mă alătur oficial echipei ALDE, echipei din jurul domnului deputat Daniel Olteanu. Noi,  în general, gândim politica şi partidele un pic greşit, de vreo 30 de ani: ne uităm la siglă şi nu ne uităm la echipa dinăuntru care, de fapt, este aceea care promovează, politici, programe,  proiecte pentru dezvoltarea comunităţilor. Iar aceea care ne vor condamna într-un fel sau altul că suntem traseişti, îi invităm alături de noi, împreună, din interior, să schimbăm această percepţie, şi dacă consideră dumnealor că nu se face corect politică, să ne arate cum să o facem.  Aş vrea să îi răspund şi unui domn liberal, care m-a întrebat cum se face că plec de la un partid de 40%, într-un partid  de 4%. Am să îl întreb şi eu: cum se face că un partid, de 40% la Vaslui, are o singură funcţie în deconcentrate, nu are  nici  subprefect, în timp ce PMP-ul, , fără nici un primar, are acum subprefect şi deconcentrate? Răspunsul este simplu: contează oamenii şi echipa, nu sigla partidului!”, a afirmat Ionuț Ghiur, subliniind faptul că “ruperea” de PNL s-a datorat lipsei de sprijin politic dar, mai ales, lipsei de comunicare cu structurile de conducere.

Fără un partid şi fără o majoritate confortabilă în Consiliul Local, primarul comunei Dragomireşti  ne-a mărturisit că mai toate proiectele derulate n comună au obţinut cu greu aprobarea Consiliului Local, de cele mai multe ori cu mandatul pe masă. “Odată cu venirea mea în echipa  ALDE, sper să aducem un plus de valoare comunei  Dragomirești, o comunitate lipsită ani de zile de investiții şi îmi pun mari speranţe că, împreună cu echipa ALDE, vom reuşi să câştigăm   un scor cu două cifre”, a spus primarul Dănuţ Iacob.

Deputatul Daniel Olteanu a subliniat faptul că a construit echipa pe baza încrederii şi a unui dialog deschis , ceea ce nu poate decât să genereze o construcţie politică solidă: “Nu avem agende ascunse sau discursuri paralele, dar avem un scop şi un crez comun: acela de a lăsa în urma noastră, în comunităţile pe care le reprezentăm, proiecte şi lucruri bine făcute. Spiritul de echipă m-a făcut să îmi stabilesc încă de la început două obiective, care au atras şi zâmbete şi ironii, dar în care eu cred, şi anume că noi putem deveni a doua forţă politică din judeţ  şi printre primele cinci din ţară, până la sfârşitul acestui an”.

(Text şi foto: Mihaela Zărnescu)