Lansare de CD, Elena Pântea: “S-audă toată Moldova” (galerie foto)

Sâmbătă, la Centrul Cultural „Alexandra Nechita”, tânăra de 20 de ani, Elena Pântea, şi-a lansat albumul de promovare “S-audă toată Moldova”. CD-ul conţine 11 piese de muzică populară moldovenească, din repertoriul Zinaidei Julea, dar şi melodii ale compozitorului Marcel Iorga, cel în studioul căruia a fost înregistrat CD-ul. Lansarea a fost organizată de Asociaţia Culturală DOMISONG, în parteneriat cu Primăria Vaslui şi s-a transformat într-un adevărat spectacol, în cadrul căreia a evoluat nu numai vedeta zilei, ci şi colegii săi mai tineri, elevii profesoarei de canto Carmen Trufia: membrii Grupului DOMISONG, precum şi Orchestra de copii şi Grupul Folcloric Boteşti.

Absolventă a Liceului Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vasalui, Elena Pântea a început să studieze muzica încă din clasa a IV-a. „Învăţătoarea ei ne-a spus că are o voce foarte frumoasă şi ureche muzicală şi că ar fi păcat dacă nu am încuraja-o în acest sens. Aşa a ajuns Elena la Şcoala “Mihai Eminescu”, unde a studiat flautul şi pianul. În 2011 a cunoscut-o pe profesoara Carmen Trufia, cu ajutorul căreia a studiat canto. De atunci a obţinut numeroase premii la diferite concursuri naţionale, atât de muzică uşoară, cât şi de muzică populară. Dragostea pentru muzică populară i-a insuflat-o tot profesoara sa de canto. Să cânte, a fost dorinţa ei, iar noi, părinţii nu am putut decât să o susţinem. Lansarea albumului de astăzi este o confirmare a muncii ei, iar pentru noi o mare bucurie”, a spus tatăl solistei.

La lansarea albumului au fost prezenţi şi reprezentanţii Primăriei Municipiului Vaslui, consilierul artistic Ramona Ailioaiei şi viceprimarul Dragoş Cazacu. Viceprimarul a ţinut nu numai să felicite tânăra solistă şi să îi ureze succes, dar i-a asigurat şi pe toţi cei prezenţi de disponibilitatea Primăriei Vaslui de a susţine tinerele talemnte şi de a le oferi spaţii adecvate pentru desfăşurarea activităţilor artistice pe care le desfăşoară.

Rodan Mihai

Foto: CB Media

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.