Inspectorii DSP Vaslui au retras autorizaţile sanitare la şapte şcoli din judeţ

Două amenzi contravenționale, în valoare totală de 6.000 lei, 66 avertismente și şapte autorizaţii sanitare de funcţionare retrase. Acestea au fost rezultatele unui control tematic realizat de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui în unităţile de învăţământ preuniversitar şi în cabinetele medicale şcolare, prin care a fost verificată asigurării în şcoli a condiţiilor igienico-sanitare corespunzătoare, conform prevederilor legale.

Inspectorii DSP Vaslui au verificat 78 de unităţi de învăţământ (28 gradiniţe, 45 şcoli şi 5 licee) şi 5 cabinete medicale şcolare. În urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de neconformități pentru care au fost aplicate sancţiunile menţionate mai sus. Autorizaţiile sanitare au fost retrase unităţilor care funcţionează în cladiri vechi, în stare avansată de deteriorare, celor care aveau asigurat un sistem de alimentare cu apă curentă, grup sanitar exterior, neracordat la sursă de apă curentă, un spaţiu subdimensionat, care nu asigură cubajul de aer conform legislaţiei, precum şi spaţiul necorespunzător pentru păstrarea alimentelor distribuite gratuit prin Programul “Lapte si corn”. La nivelul cabinetelor medicale şcolare s-au înregistrat nu numai spaţii subdimensionate, dar şi o dotare insuficientă cu instrumentar şi materiale sanitare, cât şi existenţa unui număr insuficient de cadre medicale cu pregătire superioară.

Pentru deficienţele găsite au fost întocmite grafice de conformare. Unităţile de învăţământ se pot reautoriza după remedierea deficienţelor, dar chiar şi în condiţiile în care autorităţile locale nu vor lua nici o măsură, unităţile vor rămâne deschise în continuare, iar copiii vor învăţa în aceleaţi condiţii ca şi până acum.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.