De Ziua Internațională a Fericirii, World Vision premiază copiii care au descoperit fericirea dintr-o carte

Peste 3.400 de copii din comunele vasluiene au participat la proiectul – concurs “Fericirea dintr-o carte”, derulat de Fundația World Vision România pentru a marca Ziua Internațională a Fericirii, sărbătorită  în fiecare an la data de 20 martie. Copiii au oferit, prin esee și desene, răspunsul la întrebarea “Ce te face fericit?”. Cele mai frumoase creaţii vor fi premiate luni, 20 martie, începând cu ora 10.00, în cadrul unei festivități organizate la Biblioteca Județeană Nicolae Milescu Spătarul din Vaslui, în prezența reprezentanților Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, ai bibliotecii județene, ai cadrelor didactice din școli și grădinițe rurale și ai Fundației World Vision România – Biroul zonal Iași&Vaslui

“În completarea activităților remediale desfășurate la nivelul școlilor și continuând inițiativa de încurajare a cititului din anul precedent, cu ocazia Zilei Mondiale a Cititului cu Voce Tare,  anul acesta în cursul lunilor februarie și martie, 3.475 de copii de ciclu preșcolar, primar și gimnazial au participat la concursul “Fericirea dintr-o carte”. Fiecare copil a primit de la bibliotecă o carte de povești sau povestiri pe care a citit-o în decursul unei săptămâni. Copiilor preșcolari li s-au citit povești de către colegii lor mai mari. La începutul lunii martie, copiii au redat prin desen sau prin esee subiectul poveștilor citite, fiecare clasă desemnându-și un câștigător – copilul care a dovedit că este cel mai bun povestitor și a redat cu talent și inspirație subiectul poveștii citite. Apoi, la nivelul fiecărei școli au fost desemnați patru câștigători ai concursului de esee și desene cu tema “Ce te face fericit?”. Aceștia vor participa luni, 20 martie la etapa finală a acestui proiect – concurs, prin care vom marca Ziua Internațională a Fericirii. Câștigătorii vor primi premii constând în câte o tabletă și o diplomă. Toti cei 3.475 de copii participanți au primit câte o carte cu care să completeze biblioteca de acasă sau să-și facă prima bibliotecă. Valoarea totala a proiectului a fost de 12.000 dolari”, se arată într-un comunicat al Fundației World Vision România – Biroul zonal Iași&Vaslui.

Proiectul a prornit de la statisticile Eurostat, care arată că 40% dintre copii nu pot să citească/ numere corect, chiar dacă merg zilnic la școală iar 74% dintre cazurile de abandon școlar se înregistrează în mediul rural. Raportul Bunăstarea copilului din mediul rural, 2016, dat publicității recent de către Fundația World Vision România, scoate în evidență că rămân critice informațiile referitoare la indicatori importanți, printre care și performanțele școlare ale copiilor. Totodată, 47% dintre gospodăriile din categoria cea mai defavorabilă au redus activitățile extrașcolare ale copiilor.

Toate fundamentează intervenția pe care Fundația World Vision România continuă să o facă în educația copiilor, obiectivul final fiind ca aceștia sã fie educați pentru viațã: să știe sã scrie și sã citeascã, să frecventeze școala și să poată  sã-și formeze opțiuni clare legate de viitorul lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.