Laurențiu Turbatu, fostul șef al Poliției Locale, condamnat definitiv la închisoare

Magistrații de la Curtea de Apel Iași l-au condamnat la patru ani de închisoare cu executare pe fostul șef al Poliției Locale Vaslui, Laurențiu Turbatu, acuzat de delapidare, fals intelectual, instigare la fals și uz de fals.

Pedeapsa este una definitivă, potrivit instanței ieșene.

Turbatu fusese condamnat inițial de magistrații vasluieni la cinci ani de închisoare și plata unei amenzi penale de 200.000 lei.

El a fost acuzat că a inițiat și constituit un grup infracțional format din mai mulți agenți din cadrul instituției, având ca activitate infracțională întocmirea de documente financiar-contabile false, în vederea decontării contravalorii de carburant auto, încasată de către liderul grupului.

„Expertiza contabilă a scos la iveală că între consumul de combustibil înregistrat în foile de parcurs și cel calculat conform kilometrajului înregistrat la bordul mijloacelor auto este o diferență de 53.802,32 litri. Pentru efectuarea calculului au fost stabilite prețurile medii ale carburantului practicate de furnizori în perioada supusă expertizei”, au arătat, în rechizitoriu, procurorii vasluieni.

În 2011, DNA Iași a declinat cauza către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru continuarea cercetărilor.

Prejudiciul cauzat Poliției Locale Vaslui este de peste 200.000 de lei. Pe bunurile lui Turbatu a fost deja instituit sechestru asiguratoriu. Laurențiu Turbatu a deținut funcția de șef al Poliției Locale Vaslui timp de 12 ani, după care a fost angajat în cadrul Consiliului Județean Vaslui. (Sursa: Radio Iaşi. Foto: Adevarul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.