Cod portocaliu de inundaţii pe râurile Tutova şi Bârlad

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis astăzi două avertizări hidrologice pentru fenomene imediate, care vizează creșteri de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de apărare, din cauza propagării viiturilor formate anterior. Astfel, a fost emisă o avertizare hidrologică cod galben pentru râurile Tutova (aval S.H. Rădeni — amonte acumularea Cuibul Vulturilor) și Bârlad (sector S.H. negrești — S.H. Vaslui), cu valabilitate în intervalul orar 09:00 — 19:00, respectiv o avertizare cod portocaliu pentru râul Tutova (sector aferent S.H. Puiești), cu valabilitate în intervalul orar 09:00—13:00.

În acest context, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Podul Înalt’ al județului Vaslui au fost adoptate o serie de măsuri pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce pot apărea. Astfel, a fost operaționalizată grupa operativă a inspectoratului, au fost pregătite mijloacele de intervenție specifice, a fost prealarmat personalul din turele libere și, de asemenea, au fost organizate echipe mixte, formate din pompieri și reprezentanți ai autorităților locale, care execută misiuni de recunoaștere și monitorizare în zonele potențial a fi afectate de inundații.

“Evoluția fenomenelor hidrologice este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Județean din cadrul inspectoratului, fiind primite informări periodice privind evoluția situației din teren de la celelalte structuri implicate în gestionarea fenomenelor hidrologice.

Recomandăm cetățenilor din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor.”, se arată într-un comunicat al ISU Vaslui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.