Accident grav la Zăpodeni. Cinci minori au ajuns la spital

Polițiștii efectuează cercetări în cazul unui accident de circulație petrecut pe raza comunei Zăpodeni. Un minor a ajuns la un spital din Iași, alți patru minori au fost transportați la Spitalul Județean Vaslui.

 În cursul zilei de ieri, polițiștii vasluieni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier ce a avut loc pe raza comunei Zăpodeni, care s-a soldat cu rănirea a cinci persoane.

În timp ce un bărbat, de 23 de ani, cu domiciliul în comuna Zăpodeni, conducea autoturismul pe  raza de domiciliu, nu a adaptat viteza în funcție de condițiile de drum, astfel că, într-o curbă ușoară la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers. Autovehiculul a intrat în șanțul pluvial din partea stângă a drumului, după care a intrat în coliziune cu un capăt de pod.
Autoturismul este prevăzut cu un număr total de 5 locuri, iar la momentul impactului, pe lângă conducătorul auto, se mai aflau în autovehicul un număr de 7 pasageri. La momentul producerii accidentului, niciun ocupant din autovehicul nu purta centura de siguranță.

Dintre cei 7 pasageri, doi nu au necesitat acordarea de îngrijiri medicale. Ceilalți 5, toți minori cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani , din localitatea Zăpodeni, au fost transportați cu ambulanța la Spitalul Judetean de Urgență Vaslui. Una dintre victime, un minor în vârstă de 17 ani, a fost diagnosticată cu “traumatism cranio-facial cu multiple fracturi”, fiind transportată cu ambulanța  la o unitate medicală din Iași. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru  transportarea mai multor persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.