Veselie la sfârşit de an şcolar pe scena Teatrului de Vară (galerie foto)

Preşcolarii şi cadrele didactice de la Grădiniţa nr 3 Vaslui au sărbătorit joi, 16 iunie, sfârşitul anului şcolar în paşi de dans, cu muzică şi veselie, manifestate toate din plin pe scena Teatrului de Vară Vaslui, acolo unde s-a desfăşurat serbarea de sfârşit de an şcolar. Eveniment deosebit mai ales pentru copiii din grupele mari, pentru care momentul a constituit şi ultima întâlnire cu grădiniţa. Cu acest prilej, sub ochii emoţionaţi ai părinţilor, au primit diplome şi cărţi.

Din grupa fluturaşilor sau a isteţilor, a puişorilor, piticilor sau a albinuţelor,  mămăruţelor sau a ursuleţilor, îmbrăcaţi în hăinuţe viu colorate sau în frumoasele costume populare, copiii Grădiniţei nr. 3 Vaslui au defilat într-o paradă a costumelor care a deschis serbarea de sfârşit de an şcolar, desfăşurată în acest an în aer liber, , pe scena Teatrului de Vară. “Le mulţumim tuturor pentru ce au făcut în acest an. Copiilor, pentru că ne-au dat posibilitatea să-i cunoaştem şi că ne-au lăsat ca amintire anişorii lor cei mai frumoşi, anii copilăriei. Le mulţumim părinţilor pentru încrederea şi susţinerea lor permanentă. Le mulţumim cadrelor didactice şi nedidactice pentru dăruire şi pentru eforturile lor în a-i educa şi a-i face fericiţi pe cei mici. Copiii care în toamnă, când a sunat clopoţelul, intrau pe uşa grădiniţei cu inima strânsă şi fără să cunoască pe nimeni, iată, astăzi sunt absolvenţii primului an de grădiniţă. Nimic nu se compară cu satisfacţia progresului pe care preşcolarii grupelor mijlocii l-au realizat pe parcursul anului şcolar, progres concretizat în cunoştinţe, abilităţi şi aptitudini noi. Cheia succesului în şcoală şi în viaţă sunt auto-controlul, spiritual de echipă şi capacitatea de colaborare, atitudinea în faţa învăţării, curiozitatea, încrederea în sine, inteligenţa emoţională cu efecte pe termen lung în şcoală. Preşcolarii grupelor mari doresc să ne demonstreze că sunt pregătiţi pentru viaţă” a spus prof. Cristina Lefter, directorul Grădiniţei.

Puţin copleşiţi de atmosfera festivă, dar îndrumaţi de educatoare şi încurajaţi de părinţii din public, copii au cântat şi au dansat în aplauzele tuturor. Şi chiar dacă, pe ici-colo, au mai ratat câte una din mişcările dansurilor în grup,  nimeni nu a părut să fi observat ceva, astfel încât serbarea de sfârşit de an a fost perfectă. La final, educatoarele grupelor mari au strigat pentru ultima dată catalogul pentru cei care i-au îndrumat, care au primit “spre aducere aminte” câte o Diplomă de absolvire şi cărţi. “Vă dorim tuturor o vacanţă plăcută, iar celor care acum părăsesc grădiniţa, le dorim mult succes în tot ceea ce fac”, a transmis un ultim mesaj prof. Cristina Lefter.  (Mihaela Zărnescu)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.