Cerc pedagogic la Grădinița cu PP nr. 9 Vaslui

Miercuri, 25 aprilie,  Grădinița cu PP nr. 9 Vaslui a fost gazda unui dintre Cercurile pedagogice ale educatoarelor care au avut loc în județ. La activitate au participat cadre didactice de la grădinițele nr. 1, nr. 11 și nr. 22  din Vaslui, cele de la grădinițele din Laza, Poienești, Cozmești, Ivănești și Pungești. În calitate de invitați, au fost prezente  prof. Zoe Popescu, inspector pentru învăţământul preşcolar în cadrul ISJ Vaslui, prof Cristiana Botan, inspector general adjunct al ISJ Vaslui, dar și trei cadre didactice din localitatea Floreni, raionul Anenii Noi, din Republica Moldova.

Programul zilei a debutat cu o lecție demonstrativă, o activitate integrată intitulată generic “Flori de multe culori”, coordonată de prof. Mihaela Simion. În cadrul acesteia, preșcolarii de la grupa mare, a ”Buburuzelor”, au învățat totul despre florile de primăvară. Ca urmare au avut parte și de o surpriză: venirea Zânei Primăvară, întruchipată de educatoarea Ana Zaharia, care a  cântat și i-a încântat pe toți cei prezenți.

Manifestarea a continuat cu un moment artistic, preșcolarii grădiniței, pregătiți de prof. Raluca Popescu (resaponabilul de cerc) și Mădălina Cimpoieșu, interpretând  dansul tematic ”Pălăriuțele”, iar cei pregătiți de prof Mihaela Simion și Mariana Păcură  au îmbrăcat costumele populare tradiționale și s-au prins în horă românească, într-un dans popular stilizat.

Prof. Mariana Păcură a prezentat referatul  “ Stiluri senzoriale și implicarea lor în învâțare in preșcolaritate”, iar prof. Luminița Pascal a oferit o informare de specialitate.

Activitățile desfășurate au oferit baza de pornire a discuțiilor psiho-pedagogice a celor prezenți la  eveniment care, în unanimitate, au rostit cuvinte de apreciere la adresa activitâților desfășurate și a muncii cadrelor didactice.

”Ne-am străduit să fim gazde bune, iar activitatea desfășurată astăzi reprezintă doar o secvență din activitatea noastră zilnică”, a afirmat prof. Cristina Mocanu, directorul Grădiniței nr. 9 Vaslui.

”Pentru un ȋnvăţământ de calitate avem nevoie de oameni de calitate, de parteneri educaţionali serioşi, implicaţi, pentru că tot ceea ce facem să fie de durată şi valoros. Ȋnvăţământul preşcolar este şi va ramâne perioada cea mai frumoasă a copilariei, unde prin joc copiii, pot fi tot ce-şi doresc și ne pot transmite stări de bine, astfel ȋncât educaţia să-şi atingă scopul”, a spus prof. Cristiana Botan, inspector general adjunct al ISJ Vaslui.

”Felicitări  pentru echipa care a știut să surpridă cu alegerea temei, cadrul de desfășurare pentru fiecare secvență, materialele pregătite, invitatii deosebiți și, mai ales, pentru armonia și zâmbetul cu care ne-au întreținut. Aceleași felicitări și cadrelor didactice de la Grădinița nr 3 Vaslui, unde am fost mai devreme. Avem astăzi invitate, la toate cercurile pedagogice din județ, colege din Republica Moldova. Acestea s-au declarat încântate de orașul Vaslui și de portul popular, de modul în care arată unitățile pentru învățământ preșcolar și de baza didactică, dar și de activitățile de la clasă, de modul în care se aplică programele școlare. Suntem încântați de faptul că toate colegele noastre de pesate Prut și-au exprimat dorința de colaborare pe termen lung, în vederea unor schimburi de experiență benefice pentru  toată lumea”, ne-a spus prof. Zoe Popescu, inspector pentru învățământ preșcolar la ISJ Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.