Implicarea stilurilor senzoriale în învățare, temă de Cerc pedagogic
Grădiniţa nr.3 Vaslui a găzduit miercuri, 25 aprilie, activitatea metodico-științifică a Cercului Pedagogic al educatoarelor din Centrul metodic nr. 1. O zi de sărbătoare, cu o atmosferă relaxantă, transmisă chiar de activitățile metodico-științifice din program.
Ziua s-a deschis cu o activitate integrată demonstrativă, cu tema „Sunt român, sunt vasluian”, susţinută prof. Gabriela Anton și de grupa mare a ”Isteților”. Îmbrăcați în costume populare, copiii au învățat despre simbolurile naționale, dar și cele mai importante repere și valori ale orașului Vaslui, prin metode didactice specifice: convorbire, activități practice și elemente de educație casnică: decupare, asambale, lipire.
Activitatea a continuat cu un joc în care cadrele didactice s-au transformat în copii și cu un moment artistic pregătit de educatoarele Gabriela Anton și Maria Strat, în care cei mici au arătat că au prins bine ritmul horei populare.
Prof. Daniela Atofanei Ifteme și prof. Vasilica Iuliana Rotaru au pregătit și prezentat în power-point referatul cu tema ”Stilurile senzoriale și implicarea lor în învățare”, iar o informare de specialitate a fost făcută de prof. Ana Mari Scânteie și prof. Mariana Mihu.
Activitățile au fost moderate și susținute de prof. Ileana Magdalena Buză, responsabilul de cerc și prof. Cristina Lefter, directorul Grădiniței cu PP nr. 3 Vaslui.
Ȋn cadrul Cercului pedagogic s-au ȋntâlnit ȋn aceasta zi, educatoarele din Gradiniţele nr.3, nr. 12 și nr. 18 Vaslui și din comunele Roșiești, Ștefan cel Mare, Lipovăț și Costești. Alături de acestea s-a aflat reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui- Zoe Popescu, inspector pentru învăţământul preşcolar, reprezentantul Primăriei Vaslui-Adina Mihalache și cadre didactice din localitățile Hîrbovăț, Todirești, Roșcani, Varnița și Mereni din Republica Moldova.
La final, oaspeţii și invitaţii si-au exprimat deschis aprecierea pentru activităţile desfăşurate, felicitând preşcolarii şi apreciind activitatea colectivului de educatoare.
Ar fi interesant de văzut daca ceva din teoria pe care o băgam pe gât cu sila se poate aplica ceva si pe ici, pe colo, prin locurile esențiale, pe la copiii cu nevoi speciale pe care, de fapt, nu i integrează nimeni in programele mainstream.